Brieven

Het opladen van de ov-chipkaart blijkt ook mogelijk zonder daadwerkelijk te betalen. De staatsecretaris overweegt de strippenkaart nog wat langer te handhaven. Maar met welk doel? De ov-chipkaart is al in een groot deel van Nederland ingevoerd. Met het uitstellen van de afschaffing van de strippenkaart blijft het gebruik van de ov-chipkaart gewoon doorgaan. Die lieden die met hun laptopje willen opladen en inchecken zullen waarschijnlijk niet alsnog terugkeren naar de strippenkaart. Kortom, de strippenkaart langer in gebruik laten lijkt meer op paniekvoetbal.

Rien Sprong Den Haag

Wat zijn ze eigenlijk aan het doen bij de PKN? Het onderzoek ’God in Nederland 1966-2006’ waarschuwde al dat de kerken, waaronder de PKN, de aansluiting met de moderne gelovige aan het verliezen zijn. Niet veel later waarschuwde dominee Klaas Hendrikse voor hetzelfde. De PKN reageerde onder andere met het uitgeven van een ’Pastorale handreiking Spreken over God’. Dit boekje is net verschenen en bevat een ferme bevestiging van de traditionele geloofsleer en is door de generale synode unaniem aanvaard.

De conclusie is duidelijk: bestuurlijk PKN blijft bij traditionele geloofsleer. Waarom dan nog aan onderzoeksbureau Motivaction is gevraagd hoe de PKN meer mensen kan bereiken, zoals de voorpagina van deze krant (28 januari) vermeldde, is me een raadsel. Nieuwe, andere mensen kunnen alleen bereikt worden met een nieuwe boodschap. Dat de PKN met dezelfde boodschap nog andere doelgroepen zou kunnen aantrekken, is wensdenken.

Anne M. de Ruiter Leidschendam

Eén van de nieuwe ideeën van minister van volksgezondheid, welzijn en sport Edith Schippers om medische zorg en patiënt dichter bij elkaar te brengen, is de introductie van een Nurse Practitioner. Excellentie, mevrouw Schippers, beste Edith, geeft alsjeblieft je ambtenaren opdracht hier een goed Nederlands equivalent voor te verzinnen. Geef dat prioriteit voordat iedereen over de Nurse Practitioner spreekt en er geen weg terug meer is.

Ben Bronsema Voorschoten

Als man van de jaren ’80 heb ik gezorgd voor de kinderen, mezelf ontwikkeld en gewerkt voor brood en plezier. Ik heb dus carrière in het leven gemaakt en niet in de samenleving als bijvoorbeeld filosoof, hoogleraar of redacteur. Gelukkig maar, want daar word je niet veel wijzer van, blijkens het debat tussen Elma Drayer en Andreas Kinneging.

Het ging helemaal nergens over; Kinneging die zich krampachtig vasthoudt aan het verschil tussen man en vrouw en Drayer die op klassieke, old school feministische wijze alleen maar in de verdediging zit met inhoudsloze antwoorden. Zonde van de inkt en het papier.

Frank van Wijk Schalkhaar

Het kabinet heeft vrijdag een besluit genomen over bezuiniging op passend onderwijs en de verzachting van de belastingmaatregelen voor mensen met een huis met een waarde van meer dan 1 miljoen euro. Als actief CDA’er schaam ik mij voor zo’n beleid. Voor mij een reden extra om bij de statenverkiezing te stemmen op een partij die dit kabinet ook niet ziet zitten. Ik wil niet verantwoordelijk zijn voor een meerderheid in de Eerste Kamer voor VVD, CDA en PVV. Met pijn in het hart doe ik hiervoor een oproep, ik kan niet anders.

Henk van der Beek Westerbork.

In Trouw van zaterdag werd nog eens verhaald hoe het Anne Frank is vergaan. Gaan wij opnieuw toekijken hoe het Sahar zal vergaan, als Leers tot uitzetting overgaat?

H.Veldhuizen Driebergen.

Brieven, postbus 859, 1000 AW Amsterdam, lezers@trouw.nl

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden