brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

Beveiliging bekerfinale

De kritiek van supporters (Trouw, 22 april) bij de bekerfinale was gericht op de beveiliging. Ik schrok al. Ik dacht even dat de malloten die zich misdragen de oorzaak waren en de nodige kritiek verdienen. Maar zij zijn gelukkig niet de kern van het probleem.

Chris Pettersson Utrecht

Polderseks

Als seksuoloog wil ik graag een kanttekening plaatsen bij het stuk 'Standje waakvlam' (Trouw, 19 april). Daar wordt met wat dedain gesproken over 'polderseks', een term die doelt op seks die tot stand komt na onderhandeling. Ik wil een lans breken voor die polderseks. Ik zie veel mensen hopen en wachten op alles overrompelende, gepassioneerde, spontane seks. Maar tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren. En ondertussen is er dan helemaal geen sprake meer van seks. Zelfs geen polderseks. De mythe dat seks altijd spontaan zou moeten zijn, en druipen van de passie, kan mensen verlammen. De 'beste seks' is zo vijand geworden van gewoon goede seks. Ik probeer mijn patiënten de voordelen van onderhandelen in te laten zien. Niets mis met onderhandelen over seks. En niets mis met heel gewone en daarom zo fijne huis-tuin-en--keuken-seks.

Pieter Barnhoorn Leiden

Huisarts kiezen

Trouw is positief over de vrijheid om je eigen huisarts te kiezen (Trouw, 22 april). Ik ook. Trouw is ook positief over de rol van de zorgverzekeraar bij de keuze van het ziekenhuis en specialist. Ik niet. Enerzijds omdat ik de fondsen niet vertrouw. Het gaat hen echt eerder om geld en lage premie dan om kwaliteit van zorg. Anderzijds weet mijn huisarts het beste welke specialist of ziekenhuis het beste is. Hij kent als geen ander de kwaliteit van de vervolg-zorg. Dus geef de huisarts de doorslaggevende stem bij meningsverschillen en niet de, ook nog eens heel erg bureaucratische, zorgverzekeraar.

W. Stoop Santpoort Noord

Babyboomer vanaf geboorte

Wat David Jan van Stolk schrijft over babyboomers (Trouw, 19 april) gaat niet over mij (1947). Ik herken me er absoluut niet in, ook ken ik geen mensen die in het verhaal passen.

Al mijn hele leven ben ik een babyboomer en steeds was ik bezig om keuzes te maken. Werkgevers waren verbaasd over een vrouw met kinderen die bleef werken. Rolmodellen waren er nauwelijks. Wij maakten gewoon onze eigen keuzes. Hoezo nu plannen maken? Ik ben 66, heb veel ervaringen (werk, kinderen, vrienden, hobby's) en weet heus wel hoe ik keuzes maak in het leven. Voor mooi ouder worden heb ik trouwens twee prachtige vrouwen van 81 en 92 in mijn omgeving.

Mw Noks Nauta Delft

iPad en blokkendoos

In Trouw (19 april) wordt gesuggereerd dat een iPad niet slechter is dan krijt of blokkendoos. Volgens mij wel, want zo leren ze niet samenwerken, een belangrijk thema dat je ziet in 'Sesamstraat'. En leren ze niet van elkaar hoe je dingen oplost omdat je niet ziet hoe een ander kind de iPad bedient. Bij een iPad telt alleen het resultaat, er is niet na te gaan hoe kinderen tot iets gekomen zijn.

Evert van Dijken Duiven

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden