brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

Geen 14

Een (voetbal)fenomeen overlijdt.

Een kwart van de krant (twaalf van de 48 pagina's) gewijd aan Cruijff

Valt nog mee dat het er geen veertien waren. Mag het ietsje minder?

Janneke Janssen Tiel

JC

Johan Cruijff en Jezus Christus worden nog al eens met elkaar vergeleken. Niet voor niets delen ze de initialen JC. Ik vind het echter vreemd dat juist een krant als Trouw zijn hoofd niet koel kan houden en twaalf (!) pagina's aan de dood van deze volksheld besteedt, nota bene op de traditionele sterfdag van de echte Verlosser.

Frank G. Bosman Vlijmen

Bewaarexemplaar Hartelijk dank voor de Trouw van vandaag. Een waardig eerbetoon aan een onvergetelijke tijdgenoot. Een prachtig bewaarexemplaar.

Hans Verweij Voorschoten

Op de proef gesteld

'Nu zijn de Nederlandse moslims en de andersgelovigen alweer op de proef gesteld.' Dat schrijft imam Azzedine Karrat (Opine, 24 maart). Wellicht heeft de imam het toch niet helemaal begrepen. Door de aanslagen in Brussel worden er honderden mensen op de proef gesteld. Mensen die hun vader, hun dochter, broer of partner moeten missen of hopen en bidden dat herstel mogelijk zal zijn. Dat zijn de mensen die op de proef worden gesteld. Dan gaat het over gemis, verdriet, angst, boosheid. Bedreiging of een varkenskop op de schutting is buitengewoon vervelend, maar van een andere orde dat moord en doodslag.

M.L. van der Star Biddinghuizen

Terreuraanslagen Dat was opgelucht ademhalen bij de voorpagina: Nederland kan maar beter wennen aan terreurdreiging. (Trouw, 24 maart). De terreurdeskundige zegt het zelf: het is een kwestie van wennen. Toch fijn om te weten.

G. A. van der Spek-Begemann 's Graveland

Wij eisen veiligheid

Wat een ergerlijk stuk van Azzedine Karrat, imam in Rotterdam, (Opinie, 24 maart). De Nederlandse overheid begrijpt steeds maar niet dat de imams veiligheid eísen, en juist niet zitten te wachten op de beveiliging die zij krijgen. Het verdriet van Nederland is ook zijn verdriet, we hebben samen een probleem. Maar anderen moeten de problemen oplossen. Dat is een eis!

A. Bolt Oosterwolde

Karadzic

Wat er ook boven tafel komt en wie er ook voor veroordeeld wordt, Srebrenica blijft een ongehoorde aanklacht aan het adres van alle Europese machthebbers. Een genocide op Europees grondgebied, wie had dat na de Tweede Wereldoorlog ooit durven denken. En de Navo stond erbij en keek ernaar.

L. Koning Groningen

Heel Holland Bomt

Dank voor uw gedetailleerde beschrijving hoe ik een acetonperoxide bom kan maken (Vandaag, 24 maart). Dat zal de angst en ongerustheid zeker verminderen. Misschien een idee om een wedstrijd uit te schrijven wie de beste bom kan maken? De winnaar mag een demonstratie geven op uw redactie. Cynisch? U vraagt erom.

Ir K. Kuiper Doorn

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden