Brieven

Ik ben geen lid van het CDA
Met Twitter loop je gevaren, want 140 tekens is erg weinig om alles te zeggen. Vrijdagmorgen schreef ik dat ik 'buitenboord stap' als het CDA akkoord gaat met 1 miljard bezuinigingen op ontwikkelingshulp. Trouw interpreteerde dit zaterdag 31 maart alsof ik lid zou zijn van het CDA. Dat ben ik niet. Maar ik voel me zo verwant met de christen-democratische beweging dat ik sinds jaar en dag op het CDA (en voorgangers) stem en betrokken ben bij allerlei activiteiten. 'Buitenboord stappen' betekent voor mij dat ik mijn stem niet meer aan het CDA zal geven als men Wilders koste wat kost binnenboord wil houden en dit rampzalige plan doorgaat.

Bas Plaisier Hongkong

De 'C' van NCRV
Willem Pekelder (Letter&Geest, 31 maart) verwoordt exact mijn mening over de NCRV. Ik ben al tientallen jaren lid, maar de omroep stelt me steeds meer teleur. En hoewel de EO-sfeer niet geheel de mijne is, heb ik heel wat meer waardering voor die omroep, die tenminste ergens voor staat. Maar wat merk je bij de NCRV nog van de C? Veranderen dus die naam, of liever nog: fuseren met EO en de KRO.

A. Boelhouwer-Stehouwer Vinkeveen

Wie is de echte Gerd Leers?
Wie is toch de echte Gerd Leers? De ex-burgemeester van Maastricht, die vocht voor zijn stad en voor zijn vluchtelingen? Of de minister van asiel die met dezelfde passie vluchtelingen het land uit wil hebben, hoe schrijnend hun situatie ook is? Wil deze Leers naam maken als de minister die het aantal asielzoekers tot een minimum heeft beperkt? Wordt hij hier gelukkig van? Ik niet, en ook het CDA niet, mag ik hopen.

Rita Schutten-Brouwer Doorwerth

Gevaar van mobieltjes
Lotte Stegeman (Trouw, 30 maart) meent dat mobielverslaving geen probleem is. Haar argumenten ondersteun ik wel in het kader van verslaving. Ze noemt echter niet de verkeersveiligheid. Regelmatig zie ik kinderen op de fiets mobiel bellen met één hand. Ze gaan dan slingeren en letten niet meer op mede-weggebruikers. Zo ontstaan uiterst gevaarlijke situaties met een enkele keer ook dodelijke afloop.

Noks Nauta Delft

Ziekenhuis als bedrijf
In het artikel 'Bacterie boeide ziekenhuisbestuur niet' (30 maart) meldt Trouw dat de commissie Waarheidsvinding vindt dat het Maasstad Ziekenhuis te veel werd geleid als een bedrijf en daardoor onvoldoende oog had voor veilige patiëntenzorg. Was het maar geleid als een bedrijf! In een gezond bedrijf staan de eisen en behoeften van alle belanghebbenden, dus patiënten, medewerkers, leveranciers, financiers, verzekeraars en omwonenden, voorop. Onvoldoende oog voor veiligheid leidt tot ongelukken en tot een dodelijk beeld in de media. Patiënten verdwijnen en van de concurrentiepositie van het ziekenhuis blijft niets over. En van de zorginstelling ook niet.

Marcel Rooij Zwolle

Mooie bijlagen
Hartelijk gelukgewenst met de vernieuwde bijlagen van uw en onze krant. Al meer dan vijftig jaar lezen we Trouw. We wisten niet dat die nog mooier en beter kon worden. De vorm, de inhoud en de presentatie van de bijlagen vinden we fantastisch.

C.A. van Nood Baarn

Brussel en pensioenen
Het Europarlement zich gaat bemoeien met ons pensioenstelsel (Trouw, 31 maart). Het draagvlak voor één Europa zal op deze manier niet groter worden in Nederland. Laat Brussel eerst maar eens onderzoeken hoe de financiële puinhopen in Griekenland, Portugal, Ierland en andere EU-landen hebben kunnen ontstaan. Daarna heeft Brussel misschien recht van spreken.

P.G. Krouwel Melissant

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden