Brieven

Tof Thissen moet opstappen
Tof Thissen en zijn commissie hebben met hun autoritaire afwijzing van Tofik Dibi de partij in de vernieling geholpen. Hierop past maar één reactie: opstappen, met heel de falende commissie. En graag per direct.

Henk Koetsier oud-Statenlid Noord-Holland GroenLinks

GL-lijst ook via referendum
Het gedoe rond Jolande Sap en Tofik Dibi over het lijsttrekkerschap schaadt GroenLinks enorm. Het geeft interne verdeeldheid, leidt af van de groen-sociale boodschap en kost kiezers. Om weer fris verder te kunnen, dient de partij de vaststellingsprocedure voor de hele kandidatenlijst aan te passen. Niet alleen de lijsttrekker laten kiezen, maar de volgorde van álle kandidaten op de lijst laten bepalen via een ledenreferendum. De taak van de kandidatencommissie kan beperkt blijven tot het voordragen van kandidaten die geschikt zijn om Kamerlid te worden. Vertrouw op de wijsheid van de leden!

Peter Pot Zwolle

Dibi is volledig ongeschikt
Het optreden van Tofik Dibi maakt overduidelijk dat de selectiecommissie van Groen Links uitstekend werk heeft verricht. Een kandidaat-lijsttrekker die er niet voor terugdeinst zijn eigen partij in een crisis te storten, ter wille van zijn eigen ambities, is inderdaad volledig ongeschikt voor die functie. Dat hij zich wil profileren door ook nog het volstrekt achterhaalde idee van de middenschool van stal te halen (Trouw, zaterdag) maakt het alleen maar erger.

Liek Mulder Harderwijk

Voordelen van een oude auto
Wim Boevink schreef over zijn oude auto die 'even naar de garage' moest, en beklaagt zich over de hoge reparatiekosten van vele honderden euro's. Ook wij rijden een 13 jaar oude auto met 200.000 kilometer op de teller. Het onderhoud en de reparaties bestaan sinds drie jaar uit 1000 euro per jaar, en de airco is al sinds twee jaren stuk. Maar daar krijgen wij veel voor terug. Zoals een goedkope (WA-)verzekering, minimale afschrijving, slechts één keer per jaar naar de garage voor apk, onderhoud en reparatie. Deukjes of krasjes deren niet meer. En de auto wordt met de jaren multifunctioneler. De auto verzorgt zeker eens per jaar de verhuizingen van vier studenten in het gezin (het interieur kan erover meepraten) De plaatselijke garage (economie) is gebaat bij het onderhoud. Het milieu is gediend bij een lange levensduur. Enige minpuntje is het relatief hogere benzinegebruik... Hoe ouder de auto wordt, des te meer je aan hem hecht. Ik hoop hem nog 5 jaar te rijden, kapotte airco of niet.

Remi Verhagen Blerick

Mariela Castro is niet tolerant
De dochter van president Raúl Castro heeft zeker bijgedragen aan de maatschappelijke acceptatie in Cuba van gays, lesbo's en transgenders. (Trouw, 19 mei). Mariela Castro zet zich inderdaad in voor seksuele minderheden op Cuba. Maar dat wil nog niet zeggen dat zij tolerant is. Dat bleek afgelopen week toen haar instituut dissidente homoactivisten weerde; enkelen werden zelfs door de geheime dienst gevangengezet om het feestje van de presidentsdochter niet te verstoren. Mariela Castro is een voorbeeldige dochter van haar vader, president Raúl Castro, die ook geen enkel woord van tegenspraak accepteert en dissidentie bestraft met vervolging en gevangenisstraf. Maar homo-, lesbo- en rechten van transseksuelen zijn niet los verkrijgbaar. Mariela sprak over dissidenten in een tweet als 'minderwaardige parasieten'. Dat is veelzeggend en belooft weinig voor die Cubanen - homo of hetero - die een open, democratische en tolerante samenleving willen.

Kees van Kortenhof Amsterdam

Stevige kinderkruk
De redactie Duurzaamheid&Natuur maakte zich vrijdag vrolijk over kinderwagenfabrikant Joolz, die duurzamer probeert te worden. Wie een buggy koopt, kan de kartonnen doos herbruiken als kinderkruk. De redactie meent 'dat een baldadige peuter er hooguit één keer op kan staan'. Als ik de foto zie, kan de kruk echter met gemak het gewicht van een olifantspoot dragen, daar hoef je geen bouwkunde voor gestudeerd te hebben. Ik ben bang dat sommige lezers nu voor waar aannamen dat het stoeltje levensgevaarlijk is. Ik daag de redactie uit het experiment met stoeltje en peuter uit te voeren, te filmen en op YouTube te zetten.

Willem Ouwerkerk Nieuwegein

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden