Brieven

Sylvain Ephimenco laakt de voortdurende informatiebesprekingen en noemt dit de ’ontheiliging van het politieke bedrijf’ (Trouw, 2 september). Hij stelt dat in een bedrijf nooit drie maanden zou worden gesproken zonder dat een product wordt afgeleverd. Los van de vraag of dat klopt, is de vergelijking onjuist. Uiteindelijk gaat het bij politiek om het goede leven en de kunst van het samenleven. Dat vraagt om voortdurend en langdurig gesprek, zeker wanneer Wilders aan tafel zit. Het is modieus om dat belachelijk te vinden. Maar het kan en mag niet anders.

Beschier Grisnich Nieuwerkerk ad IJssel

Ab Klink noemt in zijn brief een paar maal het woord samenleving. Ik ben geen CDA-stemmer tot nu toe, maar ik maak de partij een compliment voor de ernst en openheid waarmee ze het debat over wel of niet door onderhandelen met Wilders voeren.

Marion van Bree Overveen

Ik heb Geert Wilders nog nooit kunnen betrappen op iets discriminerends of racistisch. Daarom heb ik ook op de PVV gestemd, deels uit protest omdat ik al vele jaren vind dat vooral de linkse gevestigde partijen de talloze gewone Nederlanders in de steek hebben gelaten. De volksopstand is begonnen via het stemmen op de PVV. Een serieus protest tegen massa-immigratie lijkt mij niet uitgesloten, indien er niet heel snel minder mensen in ons kleine land wonen, in plaats van steeds meer immigranten, waaronder vele misdadigers. De grenzen moeten snel dicht

G. Groot Harderwijk

Ab Klink schrijft in een brief aan de fractie van het CDA dat het CDA voordurend zal worden uitgedaagd op haar christelijke grondslag en democratische motieven en zal zij afstand moeten nemen van de PVV. Het zal grondwaarden moeten verdedigen die eigenlijk vanzelf zouden moeten spreken.

Klink ziet dit als bezwaar, maar ik juich het toe. Laat CDA maar elke dag op zijn motieven uitgedaagd worden, dat houdt de geesten scherp. Het CDA is in de afgelopen jaren in de versukkeling geraakt, maar moet zich nu op gevoelige onderwerpen als asiel en migratie uitspreken. Laat Wilders maar op het orgel voluit gaan. Beleid reken je af op de gevolgen, niet op retoriek.

Henk de Boer Amsterdam-Zuidoost.

Rug recht Ab Klink en andere dissidenten! Gelukkig zijn er nog dappere mensen binnen de CDA-fractie, die hun wantrouwen uit durven te spreken over Geert Wilders. Hij lijkt zich immers niet aan afspraken te willen houden. Eenheid uitdragen akkoord, maar niet ten koste van alles. Maxime Verhagen vergeet geloof ik dat het CDA verloren heeft en op deze manier nog meer kiezers verliest.

Garmt Kieft Stiens

Klink definitief tegen PVV (voorpagina Trouw , 1 september). Eindelijk weer eens een geluid uit de CDA-gelederen dat Klink(t) als een klok.

Jaap Cornelissen Ermelo

De kortgeleden opgestapte, laatste Trots op Nederland-wethouder Paul Walgering gaat gebruikmaken van de wachtgeldregeling (Trouw, 2 september). Hij was vier maanden wethouder, dus hij heeft er recht op. Hij heeft geen sollicitatieplicht omdat hij gaat proberen zijn recherchebureau nieuw leven in te blazen. Mogelijke inkomsten worden afgetrokken van het wachtgeld.

Zo wil ik ook wel aan de slag! Een gegarandeerd inkomen van euro 5.223,20 per maand. Om Trots op te zijn.

Scheveningen A. Oorthuys

Ze zijn weer terug, columnisten Schouten en Ephimenco! Trouw is weer compleet. Heerlijk. Elke dag weer even kunnen ontsnappen aan de schijnwereld van nieuws en politiek om me te laven aan de échte dingen van het échte leven. Mijmeren over nepgeur en lichaamsgeur (Schouten), verwijlen bij de plaspauzes van politici (Ephimenco). Columnisten: blijf uw pen dopen in bloed, gif, tranen. En doe ons dagelijks sidderen, hunkeren, verwonderen, huilen en lachen. Ik kan niet wachten op Trouw van morgen.

Bernhard Wendt Sellingen

De filmrecensie over het eiland Tiengemeten gaat wel heel erg mee met de visie van Digna Sinke. Toen het veranderde van goed bouwland naar ’nieuwe natuur’ was het inderdaad wel triest. Nu is er rust, ruimte en stilte. Kinderen maken eens iets anders mee dan flats, computers en lawaai. Veel vogelliefhebbers halen hun hart op aan de grote verscheidenheid van soorten. De film doet geen recht aan de werkelijkheid. Duizenden jaarlijkse bezoekers zijn toch niet allemaal gek?

J.T. Penning-Moorlag Honselersdijk

De strips van ’Dingeman’ lees ik altijd eerst ’s morgens. Helaas vind ik dat de strip van vrijdag 3 september minder geslaagd is. Kwetsend.

Arend van Delden Lutten.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden