brieven

Wachtgeld

Kamerleden krijgen, wat mij betreft ten onrechte, nog weleens het verwijt 'zakkenvullers' te zijn. Maar voor D66'er Hachchi is het toch moeilijk een andere kwalificatie te bedenken. Over het algemeen vind ik het al moeilijk te verteren als een gekozen volksvertegenwoordiger tussentijds vertrekt omdat elders kennelijk een beter perspectief lonkt. Bij Hachchi is het totaal onduidelijk wat haar tot vertrek bewoog. Iets vaags over het campagneteam van Hillary Clinton. Maar de meeste moeite heb ik met het feit dat zij kennelijk recht heeft op wachtgeld en daar misschien nog gebruik van maakt ook. Wie in Nederland krijgt doorbetaald als hij zijn baan opzegt? Als Wassila Hachchi lef heeft dan komt ze zich in het openbaar verantwoorden.

Jan Heijmans Utrecht

Geflest

Trouw verdient een groot compliment voor de onderzoeksjournalistiek rond het bedrieglijke onderzoek naar de kosten van statiegeld voor petflessen. Zonder Trouw en de klokkenluider bij het ministerie zouden we hogelijk 'geflest' zijn door de kongsi van ministerie, bedrijfsleven en Wageningse onderzoekers. Als oud-beleidsmedewerker milieu schaam ik mij plaatsvervangend voor de collega's die zich door het bedrijfsleven lieten prostitueren en zo het milieubelang verkwanselden. Staatssecretaris Atsma uit Rutte I was als zetbaas voor het bedrijfsleven een regelrechte ramp voor het milieu, ook omdat hij toeliet dat minister Schultz haar 130 km-hobby zonder toets op milieueffecten doordrukte. Met dat soort ambtenaren en bewindslieden kunnen grootgrutters en autofabrikanten ongestraft doorsjoemelen!

Martin Kroon Leiden

Wees trots

Als iemand de mening van de zwijgende meerderheid verwoordt, dan is het wel Ferdinand Borger in zijn opiniestuk van 26 januari waarin hij de beslissings- en opiniemakers eraan herinnert dat wij trots mogen zijn op wat wij van Nederland gemaakt hebben, en dat het geen pas geeft daarop af te geven. Nu rest ons nog de (ijdele?) hoop dat er politici opstaan die zulk gezond verstand tot uitgangspunt van verantwoordelijk handelen maken.

Wouter Hulstijn Haren

Kindermishandeling

Fijn dat Trouw de brief van dhr. Van Marlen, waarin hij zegt trots te zijn op zijn dochter, heeft geplaatst ('Blanke man was zijn pepperspray vergeten', Opinie, 26 januari). Mijns inziens had de politie beter de man op kunnen pakken die met het angstig huilende kind op zijn arm foute teksten stond te schreeuwen en dus bezig was met (geestelijke) kindermishandeling. Wat voor voorbeeld krijgen kinderen als ze meekrijgen dat dit de manier is om te kennen te geven dat je het ergens niet mee eens bent?

A. van Putten-van Gestel Meteren

Sexy geklede vrouw

Het geven van voorlichting ('Asielzoekers ook voorlichten over vrouwenrechten', Trouw, 26 januari) leek mij op het eerste gezicht een goede gedachte. Totdat ik las welke mythes er door ontkracht zouden moeten worden: 'Bijvoorbeeld de mythe dat als een vrouw zich sexy kleedt ze daarmee niet om seks vraagt.' Aan zulke voorlichting zou ik mijn geld niet willen uitgeven...

Petra Kuiper Hoogeveen

Betrokken

Een wiskundelerares hoeft haar vele overuren niet uitbetaald te krijgen, besluit de rechter (Trouw, 27 januari). Want de school had daar niet 'specifiek opdracht voor gegeven'. Tja, wat denkt die mevrouw wel, uit zichzelf allerlei dingen voor de school en de leerlingen doen. Dat kunnen we natuurlijk niet hebben, een beetje betrokken bij je werk zitten te wezen. Maar geen zorg, dankzij deze rechterlijke uitspraak zal het aantal betrokken leerkrachten/werknemers gegarandeerd afnemen.

Paul van Drunick Voorhout

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden