Brieven

Leerlingen gemakzuchtig
Een hiaat in het artikel over de kritische kijk van de inspectie op de kwaliteit in het onderwijs is dat er alleen maar gekeken wordt naar de kwaliteit die de school biedt aan de leerlingen (Trouw, 22 april). Ik werk zelf op een grote scholengemeenschap in Rotterdam. De verschillende docenten moeten er steeds harder aan trekken om de leerlingen te motiveren hun werk te doen. Zij zijn gemakzuchtig geworden. Het is niet fair om de verantwoordelijkheid daarvoor eenzijdig bij de docent te leggen.

Rob Verhoek Papendrecht

Asielzoeker op de Dam (1)
Dank voor het uitgebreide Naschrift (Trouw, 18 april) over de Iraanse asielzoeker Kambiz Roustayi. Dat wij allen weten wat voor een barbaarse uitwerking de starre houding van de beleidsmakers in dit land op anderen heeft. Dat wij in dit land vaak opportunistisch en hardvochtig kunnen zijn, is bekend, maar zo medogenloos had ik mij nooit kunnen voorstellen. De tranen staan mij in de ogen.

Rigte Wiegman Amsterdam

Asielzoeker op de Dam (2)
Geraakt en boos ben ik door het artikel over Kambiz Roustayi, de Iraniër die zichzelf in brand stak op de Dam. Wat een asielprocedure van tien jaar met een mens kan doen! Wat mij betreft, is het meer dan hoog tijd om het beleid ter discussie te stellen. Wat zou het goed zijn om massaal de barricaden op te gaan.

Aart Prijs Raalte

Woekertarieven
Wanneer bij KPN tien procent minder ge-sms't wordt, naast enkele andere ontwikkelingen, en dat leidt tot de noodzaak de formatie met 25 procent in te krimpen, roept dat bij mij de vraag op naar de hoogte van de winstmarge op sms'en. Die moet dan wel gigantisch zijn, als je daar blijkbaar de salarissen van 5000 mensen van kunt betalen. Hebben de Opta en NMA hier zitten slapen?

L.J. Lekkerkerk Nijmegen

Avondspitskorting afgeschaft
Ach, wat al die ingewikkelde nieuwe NS-abonnementen inhouden, kan me niet zo veel schelen (Trouw, 12 april). De kosten zullen wel in het niet blijven vallen bij autolasten. Belangrijker vind ik dat ze pas worden ingevoerd als de ov-chipkaart ze kan verwerken. En dat kan nog wel enkele jaren duren, volgens mijn ov-infobalie.

Reinder de Boer 's-Gravenhage

Overconsumptie
De kern van het hedendaagse overgewichtprobleem is dat het menselijk energieverbruik te laag is, stelt lezer Henk Kraaienbrink (Brieven, 23 april). Als dat de oorzaak is, zou elke Nederlander dagelijks een marathon moeten lopen om al zijn ingenomen calorieën weer te verbranden. Mensen eten zo veel dat ze simpelweg het leven van een topsporter zouden moeten leiden om al die energie weer te verbranden. Toch maar wat bewuster minder eten en snacken, naast een gezonder bewegingspatroon?

Philippe Milo Hengelo (O)

Pinkstervuren
Laten de gemeenten waar het verboden is Paasvuren te ontsteken (Trouw, 22 april), deze onaangeroerd laten en op Pinkstermaandag aansteken; maak er Pinkstervuren van.

H. Mos Oegstgeest

Ruimtepuin
'Wie ruimt het ruimtepuin op?' was de ene kop op de Podiumpagina van zaterdag 23 april, met daaronder: 'De wereld is behoorlijk religieus'. Spannende combinatie. Want de wereld mag behoorlijk religieus zijn, zo religieus zijn we toch niet dat we de hemel vrijwaren van onze egocentrische neiging om onze rommel overal te laten slingeren.

Lisette Thooft Broek in Waterland

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden