brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

Dapper

Nelleke Noordervliet heeft een petitie getekend voor een dappere Algerijnse schrijver (Trouw, 3 januari). Ze eindigt met de stelling van de schrijver Kamel Daoud, die vindt dat de Arabische wereld alleen verder kan als de godsdienstkwestie vrij wordt besproken. Ook in Europa komen mensen steeds meer tegenover elkaar te staan vanwege de godsdienst en worden gebedshuizen aangevallen.

We hebben in Nederland zelf een dappere, bedreigde imam: Yassin Elforkani. Hij vindt dat er een nieuwe theologie van de islam in de Nederlandse context moet komen (Trouw, 30 december). Laten we hem massaal steunen in zijn streven en met elkaar in gesprek gaan en blijven.

Martha Gobetz Drachten

Kippevelmomenten

Gezien de brieven roept zo'n Top 2000-kerkdienst heel wat op. Ik ben kerklid (59 jaar) en liefhebber van popmuziek. Wat is er dan mooier dan een dienst met een goeie liveband, zoals wij laatst in Doetinchem hadden. De predikant maakte er een geheel van door de nummers te verbinden aan een bepaald thema. Dat zijn dus kippevelmomenten mét inhoud! Al de mensen die ik sprak vonden het prachtig.

Floor Barnhoorn Doetinchem

Compliment

Graag wil ik een compliment maken aan jullie correspondent Antoine Verbij. Zijn bijdragen over de Duitse politiek en cultuur zijn altijd zeer interessant gekozen en geven goede achtergrondinformatie. Natuurlijk ben ik vanwege mijn achtergrond als docent Duits in het voortgezet onderwijs alerter op artikelen over de Duitse politiek en geschiedenis. Afgelopen zomer kon ik zelf tijdens onze vakantie in de Duitse media alles volgen rondom schandalen in de CSU. Thuisgekomen stond in Trouw een zeer goede weergave van alle affaires. En dat was niet de eerste keer, zo'n goed artikel. Nogmaals, een compliment waard.

Ard Feij Delft

Trein naar de toekomst

'Missie Aarde' zou de eerste Nederlandse sf-serie op tv zijn (Trouw, 5 januari). Ik herinner me echter een, voor mij als kind, zeer spannende televisieserie van de Avro: 'Treinreis naar de toekomst'. Ook mijn oudere zussen vonden die erg spannend. Sinds anderhalf jaar is er een fragment te zien op YouTube. Heel leuk om terug te zien voor al diegenen (zij moeten nu ongeveer zestigplussers zijn) die de serie destijds gekeken hebben. Bij de buren wellicht.

Groningen Willy Olijdam

Morgen gebeurt het

Volgens Teun Lagas zou 'Missie Aarde' de eerste Nederlandse sf-serie ooit zijn. Nee dus. Tussen 1957 en 1959 werd op de tv de oorspronkelijke Nederlandse (kinder) sf-serie 'Morgen gebeurt het' uitgezonden. We zaten met een hele groep voor de tv van de buren, die in deze begintijd van de Nederlandse televisie als een van de weinigen in de straat zo'n apparaat in huis hadden. Het was superspannend.

Leen van Kleij Hoogeveen

Feda Amari

Ik stampvoet mee met Tinkebell (Opinie 6 januari) en schaam mij plaatsvervangend in een land te wonen waar dit kan gebeuren.

Jikky Grashuis Oldekerk

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden