Brieven

Groeiend respect
Mijn respect voor Balkenende groeit met de dag.

Michiel de Groote Hoogeveen

Gebrek aan leiderschap
Rutte mist leiderschap, dit kunnen we wel concluderen na het klappen van het Catshuisoverleg. Oud-premiers Kok, Lubbers en zelfs Balkenende hadden Geert Wilders overtuigd dat het niet verstandig is nu te breken en Nederland dieper en dieper in het moeras te trekken. Een grote fout die Rutte maakte is dat hij zelf als premier én als leider van de VVD aan tafel zat. Hij had er voor moeten kiezen een extra VVD'er aan tafel te zetten. Dan had hij zijn handen vrij gehad om premier te zijn en onafhankelijk voorzitter. Helaas heeft hij dit niet gedaan. Mede daarom zitten we nu nog dieper in een crisis en kunnen we waarschijnlijk fluiten naar de triple A status.

Paul Medema Anna Paulowna

Griekse toestanden
Eindelijk heeft Geert Wilders zijn ware gezicht laten zien. Hij heeft het kabinet laten vallen, en de bezuinigingen laten schieten, omdat hij niet wil wijken voor de 'dictatuur van Europa'. Als het aan Wilders ligt, gaat Nederland dezelfde kant op als Griekenland. Dan raken Henk en Ingrid aan de bedelstaf, in hun onverkoopbare huis in hun Vinexwijk. Als Wilders de komende verkiezingen wint, kent ons land alleen maar verliezers.

Jaap Visser Bilthoven

Ad Koppejan
Een mooi staaltje van wereldvreemdheid werd afgelopen week gegeven door het CDA-Kamerlid Ad Koppejan. Hij is boos over de Hedwigepolder en moppert op alles en iedereen. Volgens Koppejan is al het gedoe om de Hedwigepolder de schuld van de ambtenaren. Pardon? Wie hoort ambtenaren aan te sturen? Dat zijn uiteindelijk de politici. Koppejan diskwalificeert zichzelf behoorlijk hiermee. Veel schreeuwen en schofferen en anderen de schuld geven. Beste Ad, wordt het niet eens tijd voor een echte baan? Wel afzien van wachtgeld natuurlijk.

R. Loof Utrecht

Hedwige
Met verbazing heb ik het interview met Ad Koppejan gelezen. (De Verdieping, 20 april) Volgens de heer Koppejan verschuilen veel politici zich achter Europa. Maar hij weet toch ook dat in de Schelde-akkoorden afspraken zijn gemaakt over het uitdiepen van de Westerschelde en het natuurherstel? Als het ontpolderen van de Hedwigepolder zo'n belangrijke zaak is, waarom is Koppejan niet met een goed initiatief gekomen om de verloren ecologische waarde van het gebied volledig te compenseren? Een goede rentmeester weet dat de mens niet de enige soort is die deze aarde in bruikleen heeft.

Elske Beintema Beetsterzwaag

Snel verkiezingen
De politiek wil eerst op vakantie en dan pas in oktober, november nieuwe verkiezingen houden. Onvoorstelbaar en onacceptabel. We hebben genoeg tijd verloren laten gaan; er moeten 'morgen' verkiezingen worden gehouden. Het overgrote deel van het kiezersvolk weet al op wie gestemd zal worden, daar is geen tijdrovende campagne voor nodig. Deze regering heeft geen millimeter vooruitgang geboekt. Alle wezenlijke zaken zijn blijven liggen. Verkiezingen in november betekent zes maanden onnodige vertraging plus formatiebespreking en vorming regering, dat is minimaal negen maanden vertraging. Dat kost de economie minstens 2 miljard. Politiek, word wakker.

Kees de Vries Maasdam

Trouw Lezersfestival
Ik heb zeer genoten van het Trouw Lezersfestival. Het was perfect georganiseerd en zeer afwisselend. Dat ook de naam van Willem Breedveld werd genoemd, heeft me erg goed gedaan. Eigenlijk was het jammer dat er keuzes gemaakt moesten worden, want er waren wel meer sprekers die ik graag had willen horen. Daarnaast heb ik ook nog een bezoek gebracht aan het redactielokaal en de middag kon niet meer stuk. Met diverse redacteuren van gedachten gewisseld over zo'n proces, om tot de samenstelling van de krant te komen. Zeer verhelderend. Dat aan het eind van de middag de staatssecretaris Henk Bleker nog verscheen was eigenlijk het summum. Graag op gezette tijden weer zo'n middag! Het was zeer enerverend en verhelderend.

Joop Hornsveld Hillegom

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden