brieven

Goed initiatief

Wat een goed initiatief van Gerdien van den Bogerd om met vluchtelingen uit Heumensoord te gaan koken in een woonzorgcentrum in Nijmegen. En wat een vreselijke reactie van mevrouw Faber van de PVV en website GeenStijl om dit initiatief te blokkeren. Wat voor samenleving zijn we geworden? Ik kreeg er tranen van in mijn ogen.

Hetty Benschop Oss

undefined

Menselijks

Het is toch niet te geloven? Is er nog iets menselijks aan de PVV? Die PVV'ers lachen in hun vuistje. Ze hebben hun zin gekregen nu het woonzorgcentrum zijn medewerking heeft opgezegd. Zijn de initiatiefnemers niet te gauw door de knieën gegaan? Ik vind het zo erg dat de vluchtelingen allemaal als crimineel weggezet worden. Misschien is het een idee om een groep PVV'ers in een strijdregio van Syrië te dumpen en dan moeten ze weer in Nederland zien te komen. Zouden ze er dan anders over denken?

Janny Hartman-Jansen Putten

undefined

Gevoel

Hebben onze medeburgers, zoals PVV-Kamerlid Marjolein Faber, dan echt geen greintje gevoel in hun lijf? Hopelijk laten de initiatiefnemers en het woonzorgcentrum het er niet bij zitten. Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede.

Josina Deurloo Ter Aar

undefined

Afschuwelijke reactie

Wat een afschuwelijke reactie van mevrouw Faber van de PVV op het initiatief om samen te eten met vluchtelingen. En dan ook nog onbereikbaar zijn voor commentaar. Is ze bang voor haar eigen veiligheid? In Bellingwolde koken vrijwilligers één keer per maand met vrijwilligers van het AZC. Daar komen dan bijna honderd mensen op af. Een uitstekende wijze om met elkaar om te gaan.

Annemieke Kerkhof Vriescheloo

undefined

Meerderheid

Mijn gedachte bij peilingen over de populariteit van de PVV is nog altijd dat deze partij de meerderheid niet heeft. Ik vind het daarom wel eng worden als blijkt dat die meerderheid zich heel snel terugtrekt bij het minste geringste bla bla van deze PVV. Het had ons gesierd als die eetpartij met vluchtelingen in het Nijmeegse zorgcentrum gewoon was doorgegaan. Het blijkt dus dat de PVV buiten het parlement al de macht heeft gegrepen.

Hans Tolhuijs Bavel

undefined

Kerken

Hoe lang moet het nog duren voordat kerken moeten zeggen dat PVV'ers niet welkom kunnen zijn bij communie en avondmaal, als zij met hun leiders blijven volharden in het uitsluiten van de vluchtelingen en vreemdelingen in ons midden? Jezus was een vluchtelingenkind.

Gied ten Berge Maarssen

undefined

Snorfiets

Een snorfiets op de rijbaan lijkt mij ook levensgevaarlijk (Trouw, 9 september). Maar in de discussie mis ik nuance. De snorfiets hoort, vanwege zijn snelheid, niet thuis op een gewoon fietspad. Daarvoor is dat te smal. Een snorfiets kan eventueel wel op een gemengd fiets/bromfietspad rijden. Het hangt dus af van het type fietspad.

Roeland de Korte Alphen aan den Rijn

undefined

Belastingplan

Ik was positief verrast door de constructieve opstelling van het CDA inzake het belastingplan. Dat D66 op het laatste moment draait, verrast me niet. Immers, velen geven de voorkeur aan wat extra's in de portemonnee, boven de wat abstracte ideeën over werkgelegenheid en vergroening. Tégen blijven zou D66 ongetwijfeld stemmen hebben gekost.

En de CU en SGP komen wel wat laat tot de conclusie dat door de maatschappelijke ontwikkelingen een meerpersoonshuishouden uit financiële noodzaak uit tweeverdieners moet bestaan.

Arie Bos Ridderkerk

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden