brieven

Zinloze opinie

Leon de Winter? Wie is dat? Schrijver van romans? Gelukkig. We hoefden dus ook geen waarheidsgetrouw stuk van hem te verwachten (Opinie, 12 juli). Zelden heb ik zo'n ongenuanceerde opinie gelezen in Trouw. De Winter vergelijkt het advies van het Internationaal Gerechtshof met de mening van zijn melkboer, en noemt de resolutie van de Algemene Vergadering een lege verklaring. Dit geeft al aan dat hij absoluut geen kennis heeft van de werking van het internationale recht. Hij stelt (met trots, zo lijkt het) dat Israël het meest veroordeelde land in de Algemene Vergading is, maar concluderen dat het land in de ogen van de wereld dus iets niet goed doet, kan hij niet. Hou het bij romans, meneer De Winter, uw 'opinie' over dit onderwerp is als de mening van uw melk- boer over hekken en muren: zinloos.

Marlies Rotshuizen Mijdrecht

Israël en de muur

Alle goedbedoelde ingezonden brieven die de afgelopen jaren door voor-en tegenstanders van de muur in Israël naar Trouw zijn gezonden ten spijt, het artikel van Leon de Winter is zo verhelderend, zo duidelijk en zo conform de waarheid dat het wellicht een goed idee zou zijn de discussie met betrekking tot de al of niet terecht gebouwde muur met dit artikel voor altijd en eeuwig te beëindigen.

Dat voorkomt dat er, zoals in het geval van Van Agt, onwaarheden worden gezegd; de reden die heeft geleid tot de bouw van de muur stelselmatig verzwegen wordt, lezers op het verkeerde been worden gezet of onjuiste argumenten gebruiken bij het reageren, boos worden en de emotie maar hoogtij blijft vieren.

Hans van Rossum Dordrecht

Boos

Is Leon de Winter misschien zo boos omdat Dries van Agt niet liegt?

Teun Alting Bennekom

Pover mandaat

Bert Bakker roept politici op tot erkennen van het falen in Srebrenica (Opinie, 11 juli). Ik zou willen pleiten voor erkenning van het falen van de 150 politici in de Tweede Kamer, die destijds zo'n belachelijk pover mandaat hebben verstrekt aan de toenmalige legerleiding door de Dutchbatters naar Bosnië te sturen met een bewapening uit het jaar nul. Deze 150 politici plus onze toenmalige regering hebben deze hele missie zwaar onderschat. Dan moeten de heren Bakker en Van Bommel c.s. het niet afschuiven op de huidige generatie politici. Steek de hand eens in eigen boezem.

Henk Schaafsma Amstelveen

Ongepaste wraakactie

Ik vind Henk Hoijtink misschien wel de beste voetbalverslaggever van Nederland. De wraakactie op Robin van Persie (anders kun je het toch niet noemen na een eerdere aanvaring tussen Hoijtink en Van Persie) in zijn column in Trouw van zaterdag is echter zeer ongepast. Henk, ga rustig door met mooie verslagen schrijven, maar houd je persoonlijke vetes buiten de krant.

Peet Fermont Overslag

Geen fair play

Ik wil graag eerlijk commentaar (zonder gekleurde bril) en heb geen behoefte aan het verslag van een 'soap' in de spelerstunnel. Misschien voelt de 'introverte' maar volgens mij niet 'narcistische' Van Persie zich niet happy in de aanvoerdersrol, maar dat is geen reden om zo op de man te spelen. Dat is géén fair play.

Marianne Dulfer-Weeda Hellevoetsluis

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden