brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

Kind met vijf vaders
'We maken onze keuzes steeds weloverwogener', zegt Sara Coster, die als alleenstaande vrouw twee kinderen kreeg samen met een homostel en nu werkt als 'kinderwenscoach' (Trouw, 5 december). Maak van haar uitspraak maar liever: 'We maken onze keuzes steeds egoïstischer'. Het is best moeilijk als je iets niet krijgt wat je wel heel graag wilt. Maar waar blijft het kind in dit verhaal? Wat als het homostel uit elkaar gaat en beide mannen een nieuwe partner vinden? En moeder ondertussen toch nog een man vindt? Dan heeft het kind dus vijf vaders (!) op drie adressen. Absurd. Het wordt tijd voor wetgeving.

Joke van der Spek Dirksland

Bulgaars belang
Een boeiend betoog van SP-fractievoorzitter Emile Roemer over het weren van Bulgaren en Roemenen, vooral onder een kop als 'SP waakt ook over belang Pool en Bulgaar' (Opinie, 6 december). Het is inderdaad een schandaal dat arbeidsmigranten worden uitgebuit en de arbeidsomstandigheden in heel Europa worden uitgehold. Zouden we toch iets in Europees verband aan moeten doen. Maar kunnen de SP-politici nog een keer uitleggen hoe het belang van Roemenen en Bulgaren ermee gediend is dat ze de toegang tot Nederland ontzegd wordt ? Dat snap ik nog niet helemaal.

Jurriaan Tas Utrecht

Een hand van Mandela
Daags voor de uitreiking van de Four Freedoms Award op 8 juni 2002 werd er een feestelijk avond verzorgd in Carré. Ik zag Nelson Mandela's toespraak op televisie en hoe hij door een van zijn bewakers van Robbeneiland werd geassisteerd. Indrukwekkend. Ik ben naar Carré gesjeesd en was net op tijd om Nelson Mandela naar buiten te zien komen. Wat een moment! Wat een gevoel om deze man van zo dichtbij te zien, nadat ik jarenlang de strijd tegen de apartheid had gevolgd. Ik heb hem toegeklapt, naar hem gezwaaid, niet in staat een woord uit te brengen.

En toen schudde hij mij de hand!

Dick Spijker Amsterdam

Ongeloofwaardige blunder
In het artikel over de zaak-Van Rey (5 december) is sprake van 'een blunder bij het aftappen van Van Reys telefoon. Een gesprek met staatssecretaris Teeven werd niet opgenomen'. Net als bij het verdwenen fotorolletje van Srebrenica en de zoekgeraakte tape in het dossier Edwin de Roy van Zuydewijn grijpt het noodlot in om de Staat der Nederlanden uit een penibele situatie te redden. Lang niet iedereen zal dit geloofwaardig vinden. Ik verwacht van een kritische krant meer distantie. Het verhaal van de blunder is helaas niet meer dan de officiële lezing van een zaak waarover de feiten niet vaststaan.

Michiel van der Molen Ede

Geen poule des doods
Vanaf heden worden voetballiefhebbers wederom een half jaar lang geconfronteerd met de misselijkmakende uitdrukking 'we spelen in de poule des doods' (Sport, 6 december). Mijns inziens is een poel des doods iets anders. Dat zijn de loopgraven bij Ieper, dat is de genocide in Midden-Afrika, de vuile oorlog in Argentinië, de concentratiekampen. Ik hoop dat weldenkende sportjournalisten een andere uitdrukking kunnen bedenken over een spelletje.

Jakob Hensens Veendam

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden