Brieven

Wereldwijd verspreidt zich de foutief vertaalde zin uit een speech van Ahmedinejad, die gezegd zou hebben dat „Israël van de kaart geveegd moet worden”, ook in Trouw (27 juli). Die uitspraak is echter nooit gedaan. Wat Ahmadinejad wel heeft gezegd (in het Farsi): „Imam ghoft een rezhim-e ishghalgar-e qods bayad az safheh-ye ruzgar mahv shavad”. Letterlijk vertaald: „De imam zei dat dit regime dat Jeruzalem bezet houdt moet verdwijnen van de bladzijden der tijd”. Niets over een land dat van de kaart geveegd zou moeten worden.

Piet Schat Utrecht

Terecht besteedt Trouw aandacht aan de geitenhouderij en het risico dat het samenleven van mens en dier met zich meebrengt. Maar weer mis ik de uitleg dat Q-koorts een beroepsziekte is, die bij het geiten houden hoort. In Frankrijk, een veel weidser land dan Nederland, hebben door de jaren heen een paar honderd boeren deze ziekte, maar het effect op de bevolking is nihil. De kans om Q-koorts te krijgen is dus een keuze, ook in Nederland. De vraag is alleen: Van wie?

R. van Haarlem Bennekom

In reactie op ’Balans-coalitie’ (Podium, 27 juli): als VVD en PvdA samengaan met CDA, D66 en GroenLinks, is er getalsmatig een nóg groter evenwicht (en dus draagvlak) dan in het voorgestelde model van Jan Wieringa (VVD, PvdA, D66 en CU). Daarbij: welk argument zou het CDA kunnen bedenken, om wel in zee te gaan met de PVV en niet met deze anderen?

Joke v.d. Zee-Zaadnoordijk Zwolle

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden