brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

Even uit het duister

Zondagavond Trouws Verdieping van 30 januari bij het oud papier gedeponeerd. Ietwat grimmig, want ook na herlezing van 'Geloven Voorbij God' las ik niets anders dan onbegrijpelijk geloofsjargon van die drie zichzelf liberaal noemende theologen. Maandagmorgen las ik in de Verdieping Willem Pekelders tv-recensie van Annemiek Schrijvers 'De Verwondering' met Herman Finkers en Colet van der Vens 'De Nieuwe Wereld' met de schrijfster Marilynne Robinson. Het verging mij exact zoals Willem Pekelder het zo fraai verwoordde: 'Door Finkers en Robinson in elkaars verlengde te bekijken, snapte ik ineens alles'. Ik heb de column van Pekelder uitgeknipt en in de keuken opgeplakt voor herlezing. De heilige drievuldigheid (Schouten, Ephimenco, Pekelder) van Trouws Verdieping bezorgt mij telkens een moment waarop ik even uitstijg boven de stakker die in het duister tast.

Bernhard Wendt Sellingen

Bescherming

Gebruik je gezonde verstand en doe er alles aan om verspreiding van het zikavirus te voorkomen. Laat bijvoorbeeld het Braziliaanse carnaval, dat zoveel toeristen van her en der trekt, simpelweg niet doorgaan. Zo'n maatregel zal ongetwijfeld niet bij ieder in goede aarde vallen, maar van een overheid mag je bescherming verwachten. Laat niet eerst het kalf verzuipen voor je de put gaat dempen.

T. Koopmans Zwolle

Graag vakleerkrachten

Bewegingsonderwijs/gym/gymnastiek is meer dan nodig! Het is een grote noodzaak om dit door goed opgeleide vakleerkrachten te laten geven, in deze bewegingsarmoedige tijd met veel dikke kinderen. Alleen dan is kwaliteit gewaarborgd. Met alle respect voor de klasseleerkrachten, die slecht zijn opgeleid en merendeels 'spelletjes' doen. Deze roep om deskundigheid is al gaande sinds 1967, toen ik zelf als vakleerkracht werkte. Nu ben ik 68. Regering, ga u schamen.

Marion Koper Schiedam

Recht van zwakkeren

Het eerste deel van het plan van Diederik Samson bevalt mij: illegale vluchtelingen per veerboot terug naar Turkije. Mijn tegenbod zou zijn dat eenzelfde aantal direct retour komt, alleen dan wel vooraf gescreende vluchtelingen uit de Turkse opvangkampen. De illegalen ruilt men om voor evenzo

veel legalen, die dan met diezelfde

veerboot naar Griekenland varen.

Het recht van de sterksten gaat niet

boven het recht van de zwakkeren, die nu in de kampen achterblijven.

Alice de Nijs Haarlem

Simpele rekensom

Ik moet Wim Boevink helaas corrigeren op zijn definitie van brutowinst (Trouw, 2 februari). Die wordt niet gevormd door de omzet maal de inkoopwaarde maar door de omzet minus de inkoopwaarde. Ik deel echter zijn twijfels over de vraag of je meisjes van dertien met deze abstracte rekensommetjes moet bezighouden. Het zou al heel wat zijn als jonge mensen bij het verlaten van school zouden kunnen onthouden dat je in de grote boze wereld niet meer geld moet uitgeven dan je binnen krijgt. Dramatische tv-programma's tonen ons iedere week weer dat in veel gezinnen vader en moeder niet in staat zijn deze simpele rekensom te maken.

Henk Lemckert Den Haag

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden