Brieven

Een opmerkelijke conclusie (Trouw 29 juli) na een onderzoek van vijf Brabantse afdelingen van het CDA . Kiezers haken af omdat zij zich niet kunnen vinden in de grondslagen van de partij, zegt woordvoerder Bert Rademakers. Maar is het niet precies andersom? Kiezers kunnen zich naar mijn idee wel in de grondslagen van de partij vinden, maar vinden het beleid dat daaruit voortkomt bedroevend. Dit CDA moet gewoon weer terug naar zijn basisprincipes. Eerst zorgen dat de eigen kiezers zich weer thuis voelen bij een partij die uitvoert wat ze predikt, en laten zien waar de ’C’ in CDA voor staat.

Jaap Cornelissen Ermelo

Wat een knorrige tv-recensie van Willem Pekelder (Trouw, 28 juli) over de eerste Zomergasten met Jan Marijnissen en Jelle Brandt Corstius. Natuurlijk heeft Brandt Corstius kansen laten liggen en een paar cruciale vragen niet gesteld. Maar ik vond zijn benadering erg verfrissend. Onbevangen en oprecht naïef. En is het stom als je niet weet wie bisschop Bekkers was? Ik woon in de Pius XII-straat. Ik heb al aan menig Limburger moeten uitleggen dat dit een paus was.

Jacques Vriens Gronsveld

In Trouw (30 juli) las ik het artikel over de rollator en over de uitvinder ervan, de heer Keuning. Jammer dat hij er niet rijk van is geworden, het had van mij gemogen. Nu dat niet zo is, moet hij maar een lintje krijgen, en/of een standbeeld. Sinds kort maak ik er ook gebruik van en het is een uitkomst. Leve de rollator!

J. Hartman-Jansen Putten

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden