brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

Trots op burgemeester
Terecht vindt burgemeester Lenferink (Trouw, 18 februari) dat er een oplossing moet komen voor de huisvesting van een man die een opgelegde straf heeft uitgezeten. Hij is met open vizier in discussie gegaan met de mensen die hierover ongerust zijn. Hij heeft daarmee meer verantwoordelijkheidsgevoel getoond dan de bewoners en de raadsleden die niet verder komen dan luid schande te roepen. Daarom ben ik trots op de burgemeester en is er treurnis dat medeburgers van deze mooie en tolerante stad de schijn wekken het straffen aan de straat te willen overlaten. Dat laat onverlet dat je altijd met je handen van kinderen afblijft.

Ad van der Waals Leiden

Auteursrecht
Tekstschrijvers en componisten van het nieuwe Liedboek maken aanspraak op auteursrecht (Religie & Filosofie, 15 februari). Maar ik vind dat je liederen uit de kerk vrijuit moet kunnen scannen, kopiëren, aan je muur hangen of op je Facebookpagina zetten. Het was beter geweest als de dichters en componisten eenmalig een betaling hadden gekregen en dat kerken voortaan vrij waren geweest van een jaarlijkse lofliedbelasting. Vrij van de angst om te zondigen door te zingen. Ik kan me vergissen, maar volgens mij heeft David als onovertroffen liedschrijver van de Bijbel daar nooit een punt van gemaakt.

Mar van der Veer Zierikzee

Zeehonden
Ik vind het opiniestuk van Karen Soeters over de zeehondencrèche in Pieterburen zeer onevenwichtig (Opinie, 18 februari). Soeters gaat er ten onrechte van uit dat de Waddenzee een onbeperkte voedselbron voor zeehonden is en elk dier opgelapt moet worden. De populatie is op peil en dan is de gekozen strategie zeker op zijn plaats.

Evert van Dijken Duiven

Jaloers
Als voor het eerst een klein land bovenaan in de medailleregen zit, wordt er meteen (begrijpelijk) jaloers gereageerd. Dan is schaatsen plotseling saai. Met Olav Koss en Erick Heiden hoorde je dat nog niet. Ook Johan ten Hove huilt al mee (Opinie, 17 februari). Hij ziet zelfs al het verschil niet meer tussen mannen en vrouwen. Hij heeft dus geen oog meer voor het detail. Misschien naar Hans? Zodat hij weer Anders kan zien?

Dirk Hagoort Waarder

Jammer
Ik vind het jammer dat onze adoptiefdochter Eun-mi Postma (Opinie, 17 februari) een vertekend beeld geeft van haar adoptieverleden. Anders dan beweerd, hadden wij ons weldegelijk zeer intensief geïnformeerd en voorbereid op haar komst. Zij was bovendien niet ons eerste adoptiekind. Verder; problemen met adoptiekinderen doen zich ook vaak voor bij eigen, biologische kinderen. Onze dochter was wel in gelegenheid in contact te raken met haar Koreaanse biologische moeder. Ook daarbij is geen echte moeder-dochter relatie ontstaan, door welke oorzaak dan ook. Wel heeft Eun-mi nadien gezegd: "Ik ben blij dat ik nog een adoptiemoeder heb." Haar kritiek op ons is derhalve vertekend en misplaatst. Deze ouders zijn er juist trots op dat zij zes geadopteerde kinderen naar eer en geweten hebben opgevoed, met respect voor elkaar.

Ger Postma Amsterdam

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden