Brieven

Blunder Comité 4 en 5 mei
Het Nationaal Comité 4 en 5 Mei erkent een 'inschattingsfout' (Trouw, 16 juni). Een zeer vriendelijke benaming voor een gigantische blunder en een bewijs van geen idee hebben van historie en gevoelens van mensen die de oorlog hebben meegemaakt. Met het gedicht over het lid van de Waffen-SS is niet veel mis, maar het hoort niet op 4 mei.

J.A. Wiegel Middelburg

Duurzaamheid, ja bedankt
In Letter&Geest (Trouw, 16 juni) maakt Marco Visscher er een potje van. "Armen hebben welvaart nodig, geen schoon milieu." Kom nou. Het grote succes van de dubbele verduurzaming van onze levensverwachting hebben we toch echt te danken aan meer welvaart én een schoner milieu. Duurzaamheid, ja bedankt. En dat succes staat hier nu op een keerpunt en wordt voor de ontwikkelingslanden een onhaalbare zaak.

Hans de Man Heiloo

Export van feestvierders
Gezien de kwaliteit, inzet en het enthousiasme van de Nederlandse feestvierders in Charkov, waarvan de thuisblijvers konden meegenieten, vraag ik mij af of er geen exportartikel van te maken valt. Feestvierders, voorzien van complete uitrusting, inclusief feestneuzen. Overal inzetbaar, zelfs als er niets te vieren valt.

Wilma Wijkmans Assen

Rillingen van Filip Dewinter
Zou Vlaams Belang-voorman Filip Dewinter na gehoord te hebben van het Polen-meldpunt in Nederland, gedacht hebben dat hij het beter kon? De rillingen liepen mij over de rug bij het lezen van de mogelijkheid tot het aangeven van mensen met een gezichtsbedekkende sluier in ruil voor 250 euro (Trouw, 16 juni). Heb ik iets gemist of vinden we dit niet meer aandacht waard dan de paar regels die Trouw er als aanvulling op het artikel aan wijdt?

Martijn Kosters Renkum

George Sluizer ontroert
Knap hoe Arjan Visser het voor elkaar krijgt dat mensen hem voor 'Tien Geboden' zoveel vertellen. Zoals filmregisseur George Sluizer (de Verdieping, 16 juni) zich heel kwetsbaar opstelt. Vlak voor zijn voorspelde verscheiden wordt zijn getuigenis soms een biecht. Het wekt ontroering en wat hij zegt, wekt bij mij vertrouwen. Zelfvertrouwen maakt een mens tot persoonlijkheid; jezelf en het leven relativeren, getuigt van wijsheid.

Bert Jan Jonker Rotterdam

Len, om in te lijsten
Voor mij is de foto bij 'Len Munnik, veertig jaar trouw aan idealen' (Trouw, 15 juni) een column op zich. Fantastisch! Om in te lijsten, net als alle tekeningen van Munnik!

Anjo Geluk-Bleumink Steenwijk

Nog veertig jaar Len, graag
Als wij Trouw uit de bus halen, zijn de tekeningen van Len het eerste wat wij opzoeken. Geweldig hoe hij in een paar lijnen zijn commentaar kan geven. En alle respect voor zijn boodschap. Dat hij nog lang zijn bijdrage aan Trouw mag geven!

Remine van der Zwan Zwolle

God en de queen
Seije Slager schrijft (Trouw, 15 juni) over het nietszeggende Engelse volkslied. Dan ontgaat hem toch iets. Het volkslied gaat eigenlijk over God. Het is namelijk een gebed tot God om de koning of koningin te bewaren en te zegenen. Nietszeggend is dat niet, integendeel, dat is alleszeggend!

Dirk Punt Kudelstaart

Betalen voor ongezond leven
De zorgkosten kunnen omlaag als mensen die ongezond leven meer voor de kosten betalen (Trouw, 16 juni). In deze tijd van individualisering moeten wij van de collectieve premies af. Bij ziekenhuisopnamen is ongezond leven door bloedonderzoek snel te controleren en betaalt de patiënt alsnog de kosten.

Thom Breukel Amsterdam

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden