Brieven

Hulde aan de thuiszorg
Alle eer aan Abvakabo-voorzitter Corrie van Brenk en met haar aan alle toegewijde harde werkers in de thuiszorg. Als mantelzorger heb ik de laatste 3,5 jaar ervaren welke kwaliteit mijn moeder in huis kreeg aan dagelijkse zorg door een heel team van thuiszorgers met het hart op de juiste plaats. Met eindeloos geduld hielpen ze elke dag maar weer mijn moeder met de meest elementaire zorg. Zorg die wij als mantelzorgers nooit zo hadden kunnen geven. Deze belangrijke en lieve thuiszorg-mensen komen mij allemaal in gedachten bij het lezen van het interview met Corrie van Brenk (Trouw, 25 april) en haar hartgrondig protest tegen een harteloos regeerakkoord om zoveel van deze mensen te willen ontslaan. Ik wens haar en de Abvakabo veel sterkte in de komende onderhandelingen en op de grote manifestatie op 8 juni.

Mariet Steen-Blom Oosterwolde

Geef Leiden niet de schuld
Wat een flauwekul en achteraf gezwam weer van Stephan de Vries en Diewertje Kuijpers over het sluiten van de scholen in Leiden (Podium, 25 april). Hè ja zeg, laten we vooral weer de mensen die ons, de gemeenschap, willen beschermen de zwartepiet toespelen! Het ontwrichtende effect wordt veroorzaakt door het bericht, niet door de reactie daarop. Er is hier maar één aansprakelijke en maar één die de rekening (ik bedoel ook letterlijk de rekening) moet krijgen en dat is de stommeling die dat bericht in de wereld gestuurd heeft.

Paul van Drunick Voorhout

Warrig betoog, Suurmond
Een warrig betoog van Jean-Jacques Suurmond (Religie & Filosofie, 23 april). "Dit geheim, dat alleen het objectieve waarop mensen geen greep hebben de wereld kan voeden en verlossen, ontgaat de politici die straks achter mij zitten." Hij bedoelt die leden van het parlement die op 30 april de overbodige eed van solidariteit aan de koning niet willen afleggen. Zij zeggen met enig recht dat zij bij hun ambtsaanvaarding al een eed op de Grondwet hebben afgelegd, dus inclusief de koning. Deze mensen, die een goede reden hebben om geen nep-eed te willen afleggen, "ontgaat het objectieve waarop mensen geen greep hebben", aldus Suurmond. Gooi maar in mijn pet.

Erik Jurgens Amsterdam

Groots stuk over Beatrix
Wat heeft Wim Boevink in zijn 'Klein verslag' van woensdag een groots stuk geschreven over onze koningin. Een uitgelezen tekst rond deze bewogen doch stil makende foto. Onze koningin in functie maar tegelijkertijd zo onthullend privé. Een ontroerende foto, nog veelzeggender door de geboetseerde woorden er omheen.

Bert Luijendijk Krimpen a/d IJssel

Ongekende Oranje-heisa
In mijn leven is deze troonswisseling de derde die ik meemaak, maar de heisa die hierover nu gemaakt wordt, is ongekend. Wat maakt het voor ons uit welke Oranje er op de troon zit? Dat is om het even. De Tweede Kamerverkiezingen, die doen er toe.

C.E. van Herk Oosterwolde

Laat leraar lesgeven
Mevrouw Roeters en collega's, staat u regelmatig voor de klas? Niet een verloren uurtje, maar structureel? Dan weet u van overvolle klassen, leerlingen met problematiek op allerlei gebieden. Een overheid die allerlei taken bedenkt die een school er naast onderwijs geven bij moet doen. Waardoor het primair geven van onderwijs nog maar een klein onderdeel vormt van de taakomvang van een docent. En dan klagen dat het onderwijsgevend personeel tevreden is met een zesje (Trouw, 25 april)? Beetje flauw. Kwaliteit van onderwijs hangt ook erg samen met het feit dat docenten kunnen doen waar ze voor opgeleid zijn en er niet 101 andere taken bij hebben, die ze vaak niet naar (eigen) tevredenheid kunnen uitvoeren, omdat ze daar de kennis en vaardigheden voor missen. Als de docent meer tijd zou krijgen voor het docentschap, voorspel ik verbetering van kwaliteit!

Hanneke Metz, docent Assen

Fietshelm voor oud én jong
Een fietsersbond die een helm afraadt voor ouderen, onbegrijpelijk! (Trouw, 24 april) In veel landen is het voor iedereen verplicht een helm te dragen bij het fietsen, zo ook in Duitsland. Hier in Nederland zou men kunnen beginnen met het verplicht stellen voor snorfietser en 'elektrische fietsers'. Jong en oud.

Joost Hooijmeijer Barendrecht

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden