brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

undefined

Crimineel gedrag

Pieter ter Steeg uit Gouda suggereert in zijn ingezonden brief (Opinie, 28 april) dat wij mensen met onze opvangcondities 'de criminaliteit in drijven'. Ik ben het hier niet mee eens. Mensen kunnen ontevreden zijn over hun situatie of de toekomst. Dat kunnen asielzoekers zijn, werklozen of daklozen. Maar gelukkig belanden deze mensen niet allemaal in de criminaliteit. Bij crimineel gedrag ga je over een grens heen. Je beschadigt en benadeelt mensen die over het algemeen jou niets misdaan hebben. Wat mij betreft mogen die mensen bestraft worden volgens het algemeen geldend recht, Nederlanders én asielzoekers.

W. Los Randwijk

undefined

Stigmatiseren

Natuurlijk heeft briefschrijver Pieter ter Steeg gelijk. Een rechter die opmerkt dat het lijkt alsof alle bewoners van een bepaald azc over gereedschap beschikken om mee te kunnen stelen, dat geeft geen pas. Stigmatiserend en misschien zelfs populistisch. Toch zou ik me er niet te druk om maken. De column van Naema Tahir, die met droge ogen haar verbazing uitspreekt over een Britse vriendin die voor een Brexit is, terwijl deze vriendin advocaat en geen 'Ingrid' is en dus wel in staat is te vergelijken (Opinie, 28 april), toont aan dat er ten aanzien van stigmatisering in ieder geval geen onderscheid gemaakt wordt.

Rob Dijkstra Winsum

undefined

Geen opinie meer a.u.b.

Donderdag was de complete voorpagina gevuld met een opiniestuk, de mening van Jan Peter Loof. Dat was al voor de tweede keer deze week: dinsdag was de eer voor Maartje van der Woude. Ik zou het waarderen als ik op de voorpagina het belangrijkste nieuws van die dag zou vinden. Als ik behoefte heb aan meningen over het nieuws, dan vind ik die wel op de opiniepagina.

Peter Verburg Santpoort-Zuid

undefined

Lof voor gemeenten!

Utrecht gaat een eigen beleid voeren waardoor asielzoekers niet meer van hot naar her worden gesleept, maar in de stad blijven zodat direct begonnen kan worden met de integratie. Het gaat misschien te ver om de burgemeesters als good guys neer te zetten tegenover de bad guys in Den Haag, maar het valt me op dat met betrekking tot de vluchtelingenproblematiek de gemeenten vaak veel verder gaan en veel verstandiger en dapperder opereren dan de landelijke politiek. De Haagse politici laten zich meer leiden door polls en herverkiezing, terwijl de burgemeesters en de gemeenteraden ter plaatse de kastanjes uit het vuur halen.

Arie Theisens Zeist

undefined

Oudere werkloze

Als er in het digitale tijdperk iets, wat betreft tijd en inzet, eenvoudig geworden is, dan is dat solliciteren. Zorgen dat je een standaardbrief en cv digitaal beschikbaar hebt en 's morgens voor de koffie er een e-mailadres aan vastplakken. Voor een quasi geschikte vacature hoef je niet te zoeken; honderden staan er op internet. Het voorstel om de sollicitatieplicht af te schaffen (Trouw, 29 april) is dus een wel erg klein doekje tegen een erg grote bloeding. De oudere werkloze wordt, na een gemeenschappelijke bijdrage van minimaal veertig jaar, alleen recht gedaan door zijn WW tot aan zijn pensioen door te betalen.

Erik van der Veer Oud-Beijerland

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden