Brieven

Waarom geen Greven meer?
In de krant van gisteren is te lezen dat Jan Greven het schrijven van zijn column moet opgeven. Deze column werd door mij altijd met veel interesse gelezen. Hij beschrijft het moeten staken van zijn column als 'de redactie vindt het welletjes' en 'de tijd dat ik daar iets over te zeggen had, ligt ver achter me'. Er spreekt een zekere wrevel uit.

Het is me al eens meer opgevallen dat de lezer geconfronteerd wordt met 'plotselinge' veranderingen in de invulling van de krant.

Tom Hoogkamer Teteringen

Bedankt, Jan
'Trouw, misschien wel de beste krant van Nederland', mede dankzij de column van Jan Greven die wij altijd aandachtig lezen. 'De redactie vond het welletjes', schrijft Jan in zijn laatste column. Ons advies aan de redactie is: Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Bedankt, Jan!

Janus en Augustine van Tilburg Lunteren

Homo onderzoek
Had de stelling in de krant van gisteren geluid dat heteroseksuele mannen vrij moeten zijn om hun leven te leiden zoals zij dat willen, dan zou ik het daar pertinent oneens mee zijn. Ook mensen met haast moeten stoppen voor rood licht, wat ze wellicht niet zouden doen als ze hun leven mochten leiden zoals zij dat willen.

Nu de stelling over 'homoseksuele mannen en lesbische vrouwen' ging, ben ik het daar nog steeds mee oneens.

Ik snap niet dat meer dan 90 procent van de bevolking het er wel mee eens is, en dat daaruit de acceptatie van homoseksualiteit zou blijken.

Volgens hetzelfde onderzoek zijn trouwe kerkgangers minder tolerant dan 'het gros van de Nederlanders'. Dan denk ik aan dat lesbische stel dat verhuisde van Amsterdam naar Barneveld en toen niet meer lastig gevallen werd. Is Amsterdam zo trouw in z'n kerkgang? Is Barneveld zo tolerant?

Gerard Tuk Delft

Weigerpastoor is laf
Met stijgende verbazing las ik zaterdag het interview met weigerpastoor Norbert van der Sluis. Hij beweert zaken die hij niet kan en mag beweren als hij de Bijbel en de uitspraken van Jezus Christus goed zou kennen.

Ten eerste heeft Jezus nooit en te nimmer mensen afgewezen. Iedereen is welkom bij hem. Dat is de pastoor zeker vergeten. Hij zegt ook dat hij stervenden zo goed mogelijk bijstaat en hen met liefde zal verzorgen en daarna overdraagt aan God. Ja, ja, hij laat de stervende achter in doodsnood, in onmenselijke pijnen. Nee dan moet God het van hem overnemen. Ik noem dit laf.

Ben overigens benieuwd wat de pastoor doet als een broeder die zijn handen of erger niet thuis heeft weten te houden een begrafenis wil in zijn kerk. Speelt zijn geweten dan ook op?

Alexandra van Steen Buren

Majoor Bosshardt
Interessante discussie over het optreden van die weigerpastoor. Ik moet steeds aan dat verhaal van majoor Bosshardt denken. Ze was op reis in het buitenland en zag de ellende van de mensen die aan aids leden. Ze vertelde de verantwoordelijken dat ze condooms moesten gebruiken. Het antwoord was 'dat mag niet van de paus', waarop majoor Bosshardt antwoordde: "Maar van God mag het wel hoor."

Geweldige vrouw. Kunnen de bisschoppen een voorbeeld aan nemen.

Tineke Postma-Spoelstra Egmond aan Zee

Eet geen aardappelbovist
In de Weekendgids staat een artikeltje van Jeroen Thijssen over het eten van paddestoelen. Het is altijd leuk om andermans zoektocht mee te beleven. Aan het einde van het verhaal komt de aardappelbovist in beeld. Een kok van de BBC heeft blijkbaar deze stuifzwam als garnering gebruikt.

Ik pleeg graag de garnering van saladeschotels te eten. Maar ik moet er niet aan denken dat mensen deze stuifzwam consumeren. De gewone aardappelbovist is bepaald niet geschikt voor consumptie. Het eten veroorzaakt misselijkheid, braken en flauwvallen, binnen een half tot drie uur.

Ook de bij het stuk geplaatste foto zet mensen op een bedriegelijk spoor.

Bernhard de Vries, actief bij de Nederlandse Mycologische Vereniging.

Hoogeveen

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden