Brieven

Lance Armstrong
Zouden er na de bekentenis van wielrenner Lance Armstrong nog steeds mensen zijn die blijven volhouden dat de heren pedaalridders hun prestaties in allerlei omstandigheden verrichten op een bord spaghetti, een bruine boterham met oude kaas of een schijf peperkoek? Veel ogen zullen nu echt wel open zijn gegaan en tevens is nu wel duidelijk dat renners de vreemdste capriolen moeten uithalen om aan de opgeschroefde belangen van o.a. sponsors te voldoen, wat vreselijk jammer en schadelijk is voor de wielersport in ons land en ver daarbuiten!

Willem Vizee Tiel

Misbruik
Vanuit mijn jarenlange ervaring als rechercheur jeugd- en zedenzaken, en moeder, ben ik het hartgrondig oneens met Roos de Haan (Brieven, 18 januari), die tegen 'technische' seksuele voorlichting aan jonge kinderen is. Veel te vaak heb ik kinderen in studioverhoren horen zeggen dat ze niet wisten wat er met ze gebeurde. De dader van het seksueel misbruik vertelde hen ook dat het normaal was voor papa's/opa's/buurmannen/voetbalcoaches of wie dan ook, om 'dit' met kinderen te doen. Doordat de kinderen niet goed waren voorgelicht, waren ze een makkelijker prooi voor een seksueel roofdier. Dat wil toch geen enkele ouder voor zijn kind?

Arine Visser De Meern

Berichtgeving rk kerk (1)
"Als er al eens iets over de rk kerk in de krant staat, is het zuur, zuur, zuur", schrijft lezer Laurens Joustra (Brieven, 17 januari). Dat herken ik. Waar vind ik dat ene positieve geluid over al die broeders en zusters, religieuzen, die zich vanuit rooms-katholieke instellingen hebben ingezet in scholen, ziekenhuizen, weeshuizen enzovoorts. Het verkeerde telt meer dan het goede, zelfs in berichtgeing van Trouw. Jammer van zo'n dagblad, en jammer voor uw lezers die beter weten. "Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen."

A. Timmers Dordrecht

Berichtgeving rk kerk (2)
Met regelmaat bericht Trouw over misstanden in de rk kerk. Er zijn mensen die zich daaraan ergeren. Te vaak zou de rk kerk in een negatief daglicht worden gezet. Ik ben er blij mee dat Trouw dat wél doet. Jarenlang is ontkend dat seksueel misbruik heeft plaats gevonden. Maar ik zou wel graag willen benadrukken dat het misbruik niet alleen in de katholieke kerk geschiedde, maar zeker zo vaak daarbuiten. Slachtoffers worden nu eindelijk (h)erkend.

Elma Gussenhoven Rotterdam

Kruis
Tekenaar Pieter Geenen kent het SGP-huishouden nét niet goed genoeg (Trouw, 18 december). Dat kruisje boven de deur is absoluut not done. Misschien dacht Pieter: als ik nou Onze Lieve Heer er niet aan hang, is het vanzelf een protestants kruisje. Maar helaas, dat gaat niet op voor de 'SGP-protestanten'. Het symbool van het lijden van Christus is niet iets wat je zomaar om je nek of aan de muur hangt. Dat zou een te weinig eerbiedige omgang zijn met Zijn lijden en sterven. Een tegeltje of een geborduurd schilderijtje met een bijbeltekst, dat kan dan weer wel.

Jarieke Kattenberg Utrecht

Trouw gaf een aantal voorbeelden van het wapenvocabulaire waaruit de liefde van de Amerikanen voor wapens ook in de taal zichtbaar wordt ('In de VS is zelfs de taal tot de tanden toe bewapend'; 17 januari). Een voorbeeld nemen aan het Nederland(s) van Bromsnors 'blaffer' uit de tv-serie Swiebertje lijkt mij wel erg gedateerd. Onze premier Mark Rutte gaat naar eigen zeggen altijd met een geladen pistool op zak naar een Europees topoverleg. Doodernstig voegt hij eraan toe dat hij dat niet tijdens de onderhandelingen op tafel legt. Ook een staaltje dreigende wapentaal dat er niet om liegt.

Bernhard Wendt Sellingen

AFM
Prachtig stuk over de Autoriteit Financiële Markten (Podium, 18 januari). Ik zou zeggen dat de AFM moet doen waarvoor zij is aangesteld. Toezicht houden. Publiceren op hun site over oplichters, die bij hen bekend zijn, die hun gang kunnen blijven gaan. De AFM blijft vreselijk in gebreke door te verzuimen dit te melden. Dat gebeurt als mosterd na de maaltijd, pas als ze er na wat telefoontjes niet onderuit kunnen.

Ika Ladrak Erica

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden