brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

undefined

Leuker en makkelijker?

Jammer dat Rob Schouten (Trouw, 14 maart) niet luisterde naar wat de dame van de Belastingdienst in 'Kassa' (niet 'Radar') zaterdag vertelde: hoe deze dienst de problemen die ouderen krijgen door het verdwijnen van de blauwe envelop, denkt op te lossen. Men moet naar de bibliotheek (is die niet op veel plaatsen wegbezuinigd?), maatschappelijk werk kan helpen (is dat hun taak?) en 'we' hebben gelukkig heel veel vrijwilligers die ouderen willen helpen. Leuker en makkelijker. Ja, voor de Belastingdienst!

Ans van Horssen Laren

undefined

De schaamte voorbij

Eindelijk is er een zogenaamde 'oplossing' voor het 'vluchtelingenvraagstuk'. We kunnen weer rustig verder gaan met ons leven, want Turkije zal in ruil voor geld goed voor de vluchtelingen zorgen.

De lelijke mensen die zo hard schreeuwen en waar we al veel te lang naar hebben geluisterd, hebben hun zin gekregen. De mensen van de zachte krachten en de zwijgende meerderheid zouden massaal een 'stil' protest moeten afgeven. We kunnen vluchtelingen niet op deze manier letterlijk 'afschepen'. Zijn er geen creatievere oplossingen denkbaar? Bij de Syrisch-Turkse grens zitten vele Syriërs vast omdat ze Turkije niet in mogen. Kunnen ze daar niet een eerste screening krijgen en met het vliegtuig opgehaald worden? Evenzo de vluchtelingen bij de diverse grenzen binnen Europa. Of is Europa al lang de schaamte voorbij en gaat het alleen nog maar om politiek gewin over de ruggen van de vluchtelingen?

Martha Munneke-Gobetz Drachten

undefined

Tv-kritiek

Jammer dat Trouw na het vertrek van Willem Pekelder vasthoudt aan de klassieke tv-recensie. Waarom niet een een brede rubriek mediakritiek, in een tijd dat media steeds belangrijker worden en steeds minder lineair ('het journaal van acht uur') televisie zal worden gekeken?

Nico Kussendrager Bilthoven

undefined

Dan maar tisseren

Het lijkt mij zeker goed een Nederlands woord te vinden voor WhatsApp (Brieven, 14 maart). Maar het woord 'HoegaToe', dat is mij toch een mond vol. Het bekt niet lekker. Wat te denken van: Watisser. Of nog korter: Tisser. Dat bekt lekker kort, klinkt goed, en is afgeleid van goed Nederlands. Wat mij betreft klinkt van nu af: ik heb je getisserd, ik heb je tisser gelezen enzovoort.

Margreet Baars Gaanderen

undefined

Angstwekkend

Het gerechtshof in Den Haag heeft besloten dat een jihadganger, die een gewapende overval heeft gepleegd, in afwachting van zijn hoger beroep wordt vrijgelaten uit de cel. Het OM is tegen de vrijlating. "Volgens het OM is niet duidelijk of A. afstand heeft genomen van zijn denkbeelden" (Trouw, 15 maart). Zat hij dan vast vanwege zijn denkbeelden? Ik hoop dat het OM dit niet zo heeft gezegd. De suggestie dat denkbeelden strafbaar zouden zijn vind ik angstwekkend.

Jos van Dijk Utrecht

undefined

Simpel

Een opmerking over het stripverhaal dat dagelijks onder de noemer Anton Dingeman wordt gepresenteerd. Te veel tekst. Zoveel dat het irritant leest. Ook te veel beeld. Veel te druk, je ziet door de bomen het bos niet meer. Houd het simpel!

Anne Douwstra Oudemirdum

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden