brieven

Vreemde kritiek van CDA

Raar dat nu juist het CDA kritiek heeft (Trouw, 11 augustus) over het oordeel dat het kabinet geeft over de daden van Isis in Noord-Irak, tegen de christelijke yezidi's. Was het niet CDA-leider en premier Balkendie Nederland meesleurde in de leugenachtige strijd tegen Saddam Hoessein? Nederland ging mee met de leugens van Bush en Blair. Hierbij zijn onnodig Nederlandse doden en gewonden gevallen. Irak viel hierdoor uiteen.

Nederland is dus medeverantwoordelijk voor de ellende. Het CDA-Kamerlid Omtzigt heeft dus boter op zijn hoofd.

Gerard Elkhuizen Ridderkerk

Onbeschreven ondershirt

Fifa-baas Sepp Blatter verbiedt het dragen van 'boodschappen' op het ondershirt van spelers (Trouw, 8 augustus). Jammer. Het lijkt mij een mooi gezicht als een speler na het scoren van een prachtig doelpunt zijn bovenshirt omhoog zou trekken en een tekst toont als 'Mijnheer Blatter, hoe zit het met de fairplay in de top van uw organisatie?'. Ik vind het wel spannend en inventief als spelers een persoonlijke boodschap meegeven. Maar ja, dat past waarschijnlijk niet in het totalitaire systeem van de Fifa.

Aart Prijs Raalte

Herdenking

De hele voorpagina ter herdenking van de geëxecuteerde medewerkers van Trouw. Een afschuwelijk gebeuren, 70 jaar geleden. Ik ben 78 jaar en heb als jong kind de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. Wat er toen gebeurd is, mag zeker niet vergeten worden. Maar op dit moment gebeuren er ook zulke weerzinwekkende misdaden tegen de mensheid dat men er somber van wordt. Zoals het levend begraven van vrouwen en kinderen door Isis.

Dat Trouw de komende maanden wil stilstaan bij gebeurtenissen in de laatste oorlogsmaanden 70 jaar geleden, vind ik te zwaar aangezet. Laten we liever uitgebreide herdenkingen beperkt houden tot de maand mei.

Jaya Felix Rotterdam

23 van Trouw

Een goede daad. Een juiste keuze.

Mag het alstublieft ook nog eens een keer? 23 jonge mensen herdenken die twee generaties terug hun leven gaven voor de vrijheid. Die grondslag gaven aan Trouw? Het is niet meer exact dezelfde gereformeerde krant, maar het is nog steeds dezelfde krant, onafhankelijk, respectvol, humaan, vrijheidsbewust. Hulde!

Luc Klein Leugemors IJsselstein

Radicalisering Israël

Anno Bunnik eindigt zijn stuk (Opinie, 9 augustus) met de vraag 'Hoe kunnen wij eraan bijdragen dat Israël deradicaliseert'.

Ik denk dat daar maar één antwoord op is: Aangeven wat dan wél de oplossing is voor het conflict. Zolang we dat nog niet voldoende kunnen, zal Israël zich blijven verdedigen.

Ad Hoefnagel Voorschoten

Voedsel voor vluchtelingen

Is het nu zo'n grote moeite het voedsel dat Rusland niet meer in mag, te sturen naar alle soorten vluchtelingen, die vandaag of morgen doodgaan van de honger? We hoeven er niet eens het luchtruim van Rusland mee door en in vele gevallen zijn ze nog via een kortere weg te bereiken. Weet je nog hoe na de Hongerwinter hier voedsel uit de hemel viel?

Kom op Nederlanders: we hebben vaker laten zien dat een klein land grote dingen kan doen!

Hans v.d. Brink Nijmegen

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden