Brieven

Een veld vol Messi's
Aardig van Mart Smeets dat hij donderdag zijn column wijdde aan het gebrek aan belangstelling voor vrouwensport op tv. Op de Franse tv werd, diep weggestopt, nog iets gemeld over het WK voetbal voor vrouwen, waarschijnlijk omdat de Franse vrouwen het tot de halve finale hadden geschopt. Maar in de Nederlandse media vind je helemaal niets! Ik heb het ook te laat ontdekt. Op de Duitse tv zag ik alsnog de tweede halve finale, tussen Zweden en Japan. Mooie Zweedse vrouwen met blonde paardestaarten streden dapper, maar de Japanse waren technisch veel beter. Het leek wel een veld vol Messi's! Vooral hun derde doelpunt, een fraaie boogbal van grote afstand, was er een om in te lijsten. Als zo'n goal door een man gemaakt werd, zou hij de hele avond herhaald worden op tv. Zondagavond is de finale tussen Amerika en Japan; ik denk dat het leuker gaat worden dan de finale van de mannen vorig jaar. Voetballiefhebbers, kijken! De Duitse tv zendt het wel uit. En ik verwacht een verslag in de krant! Liefst met foto.

Hilde van Dijk Dordrecht

Verminking van dieren
Na een mooi artikel in de Verdieping over een biologische varkensboer, gisteren een bericht op pagina 3 over de vleesindustrie. De pluimveesector ziet voor de derde keer een verbod op het verminken van dieren uitgesteld, ten gunste van het economisch belang. Een verbod dat al in 2001 in had moeten gaan en met 10 jaar verlengd werd omdat er door de pluimveesector naar een oplossing gezocht moest worden. Die daarin wederom niet geslaagd is. Als beloning krijgen de pluimveehouders van staatssecretaris Bleker nu uitstel tot 2021. In verschillende landen is deze verminking al verboden, behalve in Nederland. Hier gaat het gewoon door bij 37 miljoen dieren per jaar. Is dat rentmeesterschap?

Jaap Cornelissen Ermelo

Kamperen
Wat is dat nou? Sinds half maart is het prachtig weer in Nederland. Om niet te zeggen uitzonderlijk mooi weer. On-Hollands aangenaam. Ik las al die maanden in de zon en schaduw niets over kamperen. Maar dan regent het twee dagen, en het haalt meteen de voorpagina. Het goeie nieuws: die krant kan in de kachel en vergroot zo het plezier voor onze kampeerders.

Antje Kingma boerencamping 'Boerhoes', Dalfsen

Zevenblad
Zevenblad verwijder ik met een speciaal 'zevenbladvorkje', het handigste hulpmiddel dat ik ken voor de tuin. Zevenblad groeit vaak om planten zoals papaver en koeienoog. Het harkje lijkt op een kleine hooivork, met vier tanden. Met dit harkje kun je de zijkanten van de plant goed bereiken en het zevenblad verwijderen. Je beschadigt daardoor niet de plant. Uiteraard roei je het daarmee niet uit. Bij het verwijderen van de wortels van zevenblad is dit harkje ook zeer handig. Het kost 50 euro, via bijvoorbeeld internetwinkels als de Wildfang. Niet goedkoop, maar brengt z'n geld een leven lang op.

Hans van Kesteren, Alphen a/d Rijn

Saaie columns over Verhagen
Alle columns die ik de laatste tijd las over CDA-leider Maxime Verhagen waren negatief. Eerst Hans Goslinga, vorige week Nelleke Noordervliet. Het verwondert mij niet. Immers, de columnisten (v/m) stemmen zelf zeker niet op het CDA, laat staan dat hij/zij lid zouden zijn. Hun berichten zijn zo gekleurd, dat het lezen nauwelijks loont. Eigenlijk heel saai, want de afkeurende inhoud laat zich bij voorbaat makkelijk raden. Veroordelen blijkt toch altijd veel gemakkelijk dan waarnemen.

Willem Tromp Tilburg

Tristan
Van alle artikelen over de dader van de schietpartij in Alphen, heeft het opiniestuk van Ivo Mijland (Podium, 14 juli) mij het diepst beroerd. Hulpverlener Mijland raakt het hart van deze zaak. Dagelijks werk ik met ouders die een kind hebben met ernstige psychiatrische problemen. Ik herken de onmacht die zij regelmatig ervaren in het contact met hun kind. Waarbij zij toch de moed vinden om zich om hun kind te blijven bekommeren. Het verdriet dat ze hebben als ze zien dat hun kind door veel mensen in de steek gelaten wordt, is erg herkenbaar. Daarom een groot compliment aan de ouders die de betrokkenheid, liefde en trouw aan hun kind dat in psychische nood is kunnen blijven opbrengen.

Adry Hoevenaars Delft

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden