brieven

Niet meer pinnen
Dat de grote banken een onbetrouwbare partner zijn voor hun eigen klanten wist ik al. Nu vinden de grote banken het ook prima als mijn pingegevens worden verkocht. Er is een probaat middel tegen: niet meer pinnen, gewoon regelmatig geld uit de automaat halen en contant afrekenen. Niemand die dan kan achterhalen wat en wanneer ik iets heb gekocht. Als iedereen dit doet komt er weer veel contant geld in circulatie, voor de banken een flinke stap terug in de tijd. Een koekje van eigen deeg.

Frits van Oosten Leiden

Makkelijk standpunt
Mooi opinieartikel van CU-Kamerlid Joël Voordewind dat illegaal verblijf niet thuishoort in het strafrecht. (Opinie, 23 mei). Toch word ik altijd een beetje argwanend over zo'n verlicht standpunt, als de gevolgen voor rekening zijn van de gemeenschap. Voordewind weet heel goed dat het systeem van de sociale voorzieningen niet opgewassen is tegen een ongeremde toestroom van kansarme mensen. Daarover hoor ik hem niet. Zou hij niet-strafbaarstelling ook bepleiten als mensen uit achterstandswijken zijn woning binnendringen met de eis om te mogen delen in de welstand van zijn gezin?

H.P. Winkelman Hoogeveen

Betrokkenheid
De enorme media-aandacht en het publieke medeleven met het lot van Ruben en Julian staan in schril contrast met de geringe aandacht voor de gruwelijke dood van twee grootouders en hun kleinkind in Meijel. Drie mensen, op de fiets genietend van een fietstochtje, zo uit het leven gegrepen door een roekeloze (Poolse) BMW-rijder. De auto als moordwapen. Het doet mij, met acht kleinkinderen, enorm pijn te beseffen hoe in één klap het leven van zoveel mensen en hun verwanten kapot is gemaakt. Dát verdient een stille tocht en massale betrokkenheid! Wat maakt dat dit gebeuren, dat ons allemaal wél kan overkomen, zo weinig oproept?

Arie Kroon Woubrugge

Sussende Adri Duivesteijn
In Engeland wordt een soldaat op beestachtige wijze neergestoken door moslimextremisten. De hele voorpagina van 23 mei is ingeruimd voor sussende woorden van politicus Adri Duivesteijn over 'zijn' Schilderswijk. Wat is er zo bijzonder aan zijn uitspraken dat Trouw zijn sussende multicultigeluid zo prominent brengt?

Gerard Streng Bunnik

Helaas geen beurspagina
De nieuwe vormgeving roept bij mij gemengde gevoelens op. Meer kleur, meer wit, minder tekst. Meer advertenties, van dvd's en goedkope vliegtickets. Helaas geen beurspagina meer. Voor mijn gevoel een verarming in plaats van een verrijking. We krijgen wel een beter beeld van de columnisten. Rob Schouten en Sylvain Ephimenco moeten nodig naar de kapper, maar Elma Drayer draagt een leuke jurk.

Wietske Breman Overveen

Ik geniet ervan
Allereerst proficiat met de eretitel European Newspaper of The Year. Dan wil ik graag zeggen dat ik de nieuwe lay-out zo geweldig geslaagd vind, dat zachte groen voor bepaalde columns, de duidelijke groene ondertitelingen, fris en duidelijk. Ik geniet ervan.

Klaske Hoogslag Dordrecht

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden