brieven

Ook mijn geld

Meneer Verheijen zit er kennelijk niet mee (Trouw, 12 februari). Luchtig omgaan met gemeenschapsgeld, raakt hem wel maar breekt hem niet. Deze meneer vervult een zeer belangrijke functie: volksvertegenwoordiger. Hij is zich hier zeker niet van bewust. Hoe is het mogelijk dat hij met grote ogen in de krant zo onschuldig reageert. Betaalt hij terug met rente? Zijn dit de mores bij de VVD? Er is maar een oplossing voor hem: direct stoppen, uiteraard geen wachtgeld, gedegen onderzoek en solliciteren. Wees een voorbeeld en trek je conclusies, zeker voor de verkiezingen! En die andere Mark, die altijd lacht, hoe kun je dit goed praten. Hoe kun je met dit gedoe een minister-president voor alle Nederlanders zijn? Het is tenslotte ook mijn geld.

J. Willemsen Bronkhorst

undefined

Amoebe

Met stijgende verbazing uitmondend in totale verbijstering las ik dat RTL de Machiavelliprijs gewonnen had vanwege het 'verbindende en verheffende' karakter van de programmering (Trouw, 11 februari). Hoe kan een tv-zender, die programma's uitzendt met amoebe-inhoudelijke niveau's een prijs krijgen? Als de jury deze prijs als afspiegeling van de gemiddelde Nederlandse tv-kijker toekent voor dit soort programma's, dan is men zowel als kijker als als jury afgedaald naar een zeer betreurenswaardig niveau. Dan heeft Machiavelli best wel gelijk in zijn 'Il Principe': het doel heiligt de middelen.

Coen Winkelman Vlaardingen

undefined

Toetsen van declaraties

VVD'er declareerde te veel in Limburg (Trouw, 12 februari). Ik vraag mij af of er binnen de provincie iemand verantwoordelijk is voor het controleren en eventueel uitbetalen van declaraties. Na toetsing aan de bestaande regels hadden in dit geval ten onrechte ingediende declaraties immers aan betrokkene moeten worden teruggestuurd.

Henk Fiolet Leidschendam

undefined

Bewoner centraal

Volgens staatssecretaris van Rijn moet de verpleeghuisbewoner centraal komen te staan (Trouw, 12 februari). Die woorden zijn mij uit het hart gegrepen. In de oude geneeskunde collegezaal in Leiden stond een tekst van Benjamin Murphy op de muur waarin hij zegt dat de patiënt het centrum is van het medisch universum, waarop al onze inspanningen gericht moeten zijn. In de nieuwe collegezalen staat dit teken niet meer aan de wand. Nu hebben we een staatssecretaris nodig om ons weer te realiseren wie het centrum van de zorg is: de patiënt. Laten we de patiënt niet alleen in het verpleeghuis, maar in heel de zorg centraal stellen.

Pieter Barnhoorn huisarts-docent Leiden

Laag geschoold

Staatssecretaris Van Rijn komt met oude koeien aanzetten. Als oud-leraar heb ik al dertig jaar gedoceerd dat de bewoner centraal behoort te staan en dat het beschamend is met zo laag geschoold personeel te moeten werken. De staatsecretaris verklaart impliciet dat hij pas boodschap heeft aan inzichten vanuit de basis wanneer het goed fout gaat. Beschamend.

Binjamin Heyl Amsterdam

undefined

Donker haar

'Stella (klein van stuk, donker haar, bril)'. 'Jolanda (tamelijk lang, Amsterdamse tongval)'. (Trouw, 12 februari, over woonfraude).

Trouw, houd toch eens op met het beschrijven van vrouwen als dat onnodige informatie verschaft. En dan wel zeggen: 'Uit veiligheidsoverwegingen zijn ... alleen de voornamen vermeld.' Ja. En hun uiterlijk. Dat er echt niet toe doet.

Willien van Wieringen Zoetermeer

undefined

Taalvondst

Kleis Jager doet verslag van het 'DSK-seks-proces' in Lille. Hij laat DSK aan het woord met een 'gebronste' stem. Een geweldige taalvondst.

Wim Schotanus Zwolle

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden