Brieven

Onschuldig
Theoretisch is het juist dat een onschuldige van een rechtszaak niets heeft te vrezen (commentaar in Trouw, 24 augustus). Helaas leert de praktijk anders, bijvoorbeeld in het recente verleden: parkmoord Schiedam, Lucia de B., enzovoorts. Beetje dom dus deze constatering.

P.J. Westerdijk Vlaardingen

Geografisch middelpunt
Sinds de drooglegging van Flevoland afficheert VVV Zeewolde dat dorp als middelpunt, schrijft Trouw (23 augustus). Wat in Lunteren als toeristische grap is bedacht, kreeg Zeewolde aangereikt. In mei 2004 meldden twee geodeten van de Utrechtse universiteit zich bij mij met de mededeling dat ze het geografisch middelpunt van Nederland kwamen vaststellen. Dat hadden ze ook voor Europa gedaan volgens een bepaalde methode en die methode hadden ze nu toegepast op Nederland: 45.000 coördinaten van onze grenzen, inclusief de Waddeneilanden en voor de kust de gemiddelde laagwaterlijn als uitgangspunt. Dat leverde een GPS-coördinaat op dat precies op mijn bedrijf lag. Het is geen toeristische trekpleister geworden. Ik heb er een leuk speelwerktuig opgezet voor de kinderen.

Jan Klop Zeewolde

Schietdrama Alphen
Het bericht dat alle gewonden van het drama in het Alphense winkelcentrum het ziekenhuis hebben verlaten (Trouw, 24 augustus) is geflatteerd. Eén persoon is opgenomen in een revalidatiecentrum alwaar

een groot aantal hulpverleners de zorgwekkende levensverwachting,

voor haar èn voor haar gezin, probeert te verlichten.

Henk Rebel Alphen aan den Rijn

PVV-taal
Hiermee protesteer ik tegen het lompe en populistische taalgebruik in de strip over Anton Dingeman (Trouw, 24 augustus) over het tegenvallende weer van deze zomer. Het woord 'klote' is onbeschaafd en past niet bij een kwaliteitskrant. Wij zijn niet geabonneerd op Trouw om PVV-taal 's morgens vroeg onder ogen te krijgen.

C. Hogendoorn Leusden

Hardleerse jongens
Wiskundige Ionica Smeets schrijft over het verschil in leerprestaties tussen jongens en meisjes (Trouw, 24 augustus). Er zijn ook jongens die op een 'meisjesmanier' leren. Alleen in een rustige en gedisciplineerde omgeving scoren zij hoog op wiskunde en taal.

Rianne van Zessen Loppersum

Grootste schurk
Dat de grootste schurk van deze wereld, Dominique Strauss-Kahn, wegkomt met een verkrachting van een kamermeisje (Trouw, 24 augustus) en de rechterlijke macht aan zijn kant vindt: onbegrijpelijk. Wát een voorbeeld voor jonge mensen.

E.Kromhout Oegstgeest

In Wilders' handen
Ik ben het helemaal eens met het opiniestuk van hoogleraar Arjen van Witteloostuin (Trouw, 23 augustus). Iedereen die een beetje beter kijkt en luistert, ziet dat kabinet Rutte in handen is van Geert Wilders, die zonder kennis van zaken en zonder een onderbouwde toekomstvisie, zich bedient van oneliners zoals: "Van Haersma-Buma moet niet zeuren", als hij al eens inhoudelijk op z'n donder krijgt. Ik behoor tot de 33,5 procent CDA'ers die dit hebben zien aankomen. Is stoppen met dit kabinet niet het juiste advies? Ik zou dat graag eens 'goed doorgerekend' voor me zien.

Frans Kuipers Surhuisterveen

Meer rekenlessen
Of en in hoeverre lessen als drama of kunstzinnige dansvormen een gunstige uitwerking hebben op de vorming van de kinderen, vraag het me niet. Of meer rekenlessen (Trouw, 22 augustus) gunstig uitwerken, ook dat weet ik niet. Het verbaast mij wel dat minister Van Bijsterveldt van onderwijs het in de kwantiteit zoekt en niet in de kwaliteit. Als de leerkrachten zelf maar met moeite kunnen rekenen, hoef je je van de kwaliteit van het onderricht ook niet veel voor te stellen.

Willem Bouman Alphen aan den Rijn

Dijksterhuis' natuur
Zeker tweemaal dit jaar is Koos Dijksterhuis in deze rubriek gemaand om bij zijn leest te blijven maar tóch, hardnekkig, blijft hij in de fout gaan en spuide hij schaamteloos zijn onbezonnen mening over de alternatieve geneeskunde (Trouw, 23 augustus). Hij past zo naadloos in het clubje van de antikwakzalvers en dat is beneden het peil van deze krant. Blijf alsjeblieft alleen over de natuur schrijven.

G.J. Scheppink Deventer

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden