Brieven

Wijze waarnemingen
Wat zal ik ze missen, de verslagen van het Demjanjuk-proces door Wim Boevink. De wijze waarneming, de mildheid, maar ook de scherpte. Hoe hij de gevoelens van de Nederlandse getuigen, of kinderen daarvan beschrijft, zó dat mijn (klein)kinderen het nu beter begrijpen. De machteloosheid, woede en frustratie die je steeds weer voelt bij het eindeloze zwijgen van de hoofdpersoon en het gehakketak van de verdediger. Zei Demjanjuk toch maar één keer 'Entschuldigung'. Wim Boevink.....bedankt!

Els Enneking-Feitz Schiedam

Protesteer tegen asielbeleid
Stil ben ik na het lezen van de column van Bert Keizer van zaterdag over de schrijnende situatie in de zorg voor demente ouderen.

Stil ben ik na het lezen van het artikel ernaast, over het Iraanse gezin dat bij uitzetting gevaar loopt omdat ze christen zijn. Stil word ik van de zelfverbranding van Kambiz Roustayi.

Ik onderschrijf de mening van auteur Jeroen van Rooij, op de opiniepagina: hoeveel nood moet er zijn voor deze dood? En ik vraag me af waarom het zo stil is van de zijde van Vluchtelingenwerk.

Ik roep hen op om mensen te mobiliseren voor protest tegen het asielbeleid.

Femmie van Veen Nieuwleusen

Elburg ligt niet in Overijssel
Volgens de voorpagina van donderdag verkeert het voortgezet onderwijs in zwaar weer. Helaas is dat al langer het geval, getuige de topografische misser van de redactie in het artikel over de 'gevallen' tv-dominee Ted Haggart. In dat stuk wordt Elburg omschreven als 'het Overijsselse dorpje', waar toch echt sprake is van 'het Gelderse stadje'. Onlangs werd in de krant al het Overijsselse Hasselt in België gesitueerd. Jammer dat de aardrijkskundige kennis van de redactie ernstig te wensen over laat.

Okko van Dijk Putten Gelderland

ADHD en ASS
Wat een hartverwarmend opinieartikel over ADHD en ASS, op Podium. Wat een rake vergelijking met de wel volledig maatschappelijk geaccepteerde behandeling en preventie van onze 'welvaartsziektes' als diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

Hartelijk dank GGZ-voorzitter Marleen Barth en psychiatrie-voorman Rutger Jan van der Gaag!

Monique Dirven Doesburg

Geen geitenwollen sokken
In de rubriek Naschrift van afgelopen maandag stond een artikel ter nagedachtenis van Jos Kamphuys, oprichter van de keten van biologische winkels EkoPlaza. Omdat ik zelf jarenlang in de biologische sector heb gewerkt, heb ik Jos Kamphuys een aantal keren kunnen ontmoeten.

Ik denk dat het artikel goed weergeeft wat hij nog altijd betekent voor deze sector, waar het gedreven idealisme bezwijkt onder het juk van opgelegde bedrijfsmatigheid.

Maar vooral verheug ik me in het volgende: dit is het eerste artikel waarin het allerergste cliché eens niet werd genoemd.

De woorden 'geitenwollen sokken' kwamen er niet één keer in voor. Vind ik wel een complimentje waard. Eigenlijk jammer dat ik nu zelf .dit cliché uit de kast heb getrokken.

Evert de Groot Groningen

Geen milieuwinst bij KPN
Briefschrijver Crisson (Podium 20 april) erkent dat er bij KPN geen groene stroom uit het stopcontact komt omdat er maar één netwerk is waar zowel fossiele als groene stroom doorheen gaat. Maar dat zou niet van belang zijn. De milieuwinst zit volgen hem in de afname van 1000 megawatt groene stroom door KPN. Was het maar zo eenvoudig. De meeste groene stroom in Nederland komt uit het buitenland. Met name goedkope stroom uit buitenlandse waterkrachtcentrales is zeer in trek. Extra vraag naar groene stroom kan ook leiden tot extra import van groene stroom. Van milieuwinst is dan geen sprake.

Louis Kanneworff Den Haag

Oer-hollands PVV-filmpje
Het bekende PVV-campagnefilmpje waarin Geert Wilders en Fleur Agema roeiend hun ideeën verkondigen in een oer-Hollands landschap, is opgenomen op de oude trekvaart tussen Leidschendam en Voorschoten, beter bekend als de Vliet, ter hoogte van het restaurant De Knip. Niet bij Kinderdijk dus, zoals uw parlementaire rubriek Plein 2 20 april meldde. Tijdens en na de opnamen kon Wilders op datzelfde Plein bijkomen van zijn inspanningen.

Johan Prins Den Haag

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden