brieven

Loverboys

Wat is de meerwaarde van het artikel over loverboys (Trouw, 28 oktober) om hiermee op de hele voorpagina uit te pakken ? Opmaak en stijl zijn van het Telegraaf-niveau, dat ik niet van Trouw verwacht. Al vaker bekruipt mij soms het gevoel dat Trouw het etiket kwaliteitskrant gaat verliezen en dat zou mij spijten.

J.van den Akker Harkstede

undefined

Op andermans grond

Israël is voornemens duizend nieuwe woningen te bouwen in Oost-Jeruzalem (Trouw, 28 oktober). Premier Netanjahoe stelt laconiek:

"De Fransen bouwen in Parijs, de Britten bouwen in Londen en de Israëliërs bouwen in Jeruzalem."

Hij vergeet één belangrijk detail. Fransen en Britten bouwen op eigen grond en niet op bezet gebied van een ander.

Bert Prang Leiderdorp

undefined

Ephimenco en de paus

Net als vorig jaar levert Ephimenco ook nu zware kritiek op paus Franciscus, die op Lampedusa de politiek heeft opgeroepen haar menselijke gezicht te tonen naar vluchtelingen. Dit emotioneert mij, een paus die opstaat voor mensenrechten. Het antwoord van Ephimenco is rationeel en zakelijk: "Deze woorden hebben een aanzuigende werking". Ik wil geraakt worden door mensen die los van cijfermateriaal en geld het beste willen voor hun medemens in nood. Daarom was ik blij met het verhaal van Goslinga (Trouw, 26 oktober) en wat gebeurt er ? Mijnheer Ephimenco voelt zich in een hoek gezet en slaat terug met cijfers. Thank God voor Franciscus !

Gerard Koopman Nijlande

Amadou & Mariam

Mevrouw Hennis beluistert in Mali wachtend op het vliegtuig Come fly with me van Norah Jones. Ze had er beter aan gedaan, te luisteren naar La vie est un combat, eh bien nous sommes les combattants van het wereldberoemde blinde Malinese zangers-echtpaar Amadou & Mariam. Gelijk wat landelijke cultuur opgedaan.

Jan Dijk Amsterdam

undefined

Niet vrij van zonde

Yvonne van der Schouw schrijft: "De kerk baseert zich op de Bijbel en daarin staat nou eenmaal heel duidelijk dat sommige activiteiten of samenlevingsvormen niet door de beugel kunnen. Wie zich daar niet aan conformeert, is dus niet vrij van zonde en kan dus niet ter communie." (Opinie, 24 oktober). Zij zou helemaal gelijk hebben als de kerk consequent was en dus ook de communie zou weigeren aan fraudeurs, dieven, bedriegers, enz. Maar nee, de kerk van Rome kent alleen zondaren op seksueel gebied. Alle overige zondaren zijn hartelijk welkom bij de communie. Ziet mevrouw Van der Schouw niet hoe krom dit is?

Bert Aalbers Maarssen

undefined

Nieuwe Apartheid

Palestijnen mogen niet meer instappen in de bus waarmee kolonisten door het door hen bezette land reizen (Trouw, 27 oktober). Vroeger had je in Zuid-Afrika bordjes 'Slegs vir blankes'. Laten we hoop putten uit het feit dat die bordjes er nu niet meer zijn.

Dick Gaasbeek Blaaksedijk

undefined

Grutte Pier

In het voetbalverslag van Cambuur-Feyenoord (Trouw, 27 oktober) wordt gesproken over Lange Pier. Dat moet zijn Grutte Pier.

Wijbe Bekkema Ermelo

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden