Brieven

Gemekker over Omloop
Als de Rabo-ploeg dan niet zo goed gepresteerd heeft in de Omloop Het Nieuwsblad, waarom dan niet een mooi verslag over de wedstrijd zelf geschreven in plaats van dat gemekker van Rabo-ploegleider Verhoeven te moeten lezen (Trouw, 27 februari)? Het wordt gepresenteerd alsof er maar één ploeg had moeten winnen. Dat is gewoon niet gebeurd. Punt uit. Volgende keer beter.

Jan Kühne Dirkshorn

Tegenslag
Oud ABN Amro-topman Rijkman Groenink wil zich in de nabije toekomst graag inzetten voor 'de gezondheid van het bankwezen', schrijft Trouw (25 februari). Het lijkt alsof een erkend kwakzalver zichzelf hier opwerpt om een doodzieke patiënt te genezen. Groenink vindt dat hij zijn portie tegenslag wel heeft gehad. Met 28 miljoen euro vertrekpremie is het woord tegenslag wel heel erg misplaatst.

Jan W. Kleijn Soest

Koningin niet de enige
Met verbazing heb ik het artikel 'Koningin bleef eerder overeind na tegenslag' (Trouw, 25 februari) gelezen. Waarom zoveel lof? Talloze mensen blijven overeind staan in hun werk, die te maken hebben met evenwichtsverstorende situaties of zelfs traumabevorderende omstandigheden, al dan niet in combinatie met ingewikkelde privéomstandigheden. Uiteraard zit Beatrix nu in een zware situatie die ik niemand toewens, maar haar standvastigheid vind ik niet bijzonder.

Jan Kees Helms Amersfoort

Eigen bijdrage GGZ
Staatssecretaris Teeven van justitie begint zich zorgen te maken over het effect van de eigen bijdrage van 200 euro in de geestelijke gezondheidszorg (Trouw, 24 februari). Sommige zorgmijders, die eerst behandeld werden door de geestelijke gezondheidszorg maar die daar nu geen gebruik meer van kunnen maken, zorgen voor overlast. Zo komen ze op het bordje van de politie te liggen en dat kost justitie geld.

Nergens in de hele discussie heb ik ook maar één keer iets gelezen over de psychische ellende van patiënten door de hogere eigen bijdrage. Voorkomen van ellende speelt geen enkele rol in deze kostendiscussie.

W. Salomons Dronten

Kraken beter dan aspirine
Wat een betweterij van neuroloog Rien Vermeulen in Trouw(24 februari): 'Het is nooit bewezen dat kraken beter werkt dan een aspirientje'. Ik ben in 1956 door een osteopaat van mijn hernia afgeholpen en heb er sindsdien geen last meer van gehad. Ik geloof niet dat een aspirientje zou hebben geholpen. Als je niet verder kijkt dan je wilt kijken, zie je geen bewijzen.

Frits Wagenmaker Delft

Geen respect
Het verbaast mij dat dehoofdredacteur van Trouw het in zijn Brief (25 februari) opneemt voor columnist Ephimenco, die de zelfmoord van Anil Ramdas kwalificeerde als 'laffe daad'. Ik ervaar dit als een devaluatie van het begrip respect. Is dit zoals wij met elkaar willen omgaan, is dit de toon die we de na ons komende generatie willen meegeven ten aanzien van een mens die zich niet meer verdedigen kan? Ik verzet mij daar ten zeerste tegen.

Annechien Dik Amsterdam

Hirsi Ali
Op Podium (25 februari) bepleit CDA-Tweede Kamerlid Ormel maatregelen tegen de onderdrukking van minderheidgroepen in de Arabische landen, onder verwijzing naar een artikel van Hirsi Ali in Newsweek. Ormel vindt het daarbij wel nodig om Hirsi Ali het verwijt te maken van 'polarisatie die niet bijdraagt aan een oplossing', overigens zonder enige onderbouwing. Dat is onterecht; Hirsi Ali heeft immers alleen een aantal onbetwiste feiten op een rij gezet over de vervolging van christenen in de islamitische landen. Het is ook goedkoop. Het CDA, altijd in het centrum van de macht, heeft in die hoedanigheid immers nooit één vinger uitgestoken voor de bescherming van christenen in het Midden-Oosten. Natrappen naar een vrouw die haar eigen leven in de waagschaal stelt voor de vrijheid van anderen, overtuigt dan niet.

W.E.M. Klostermann Dalmsholte

Meldpunt Nederlanders
Nederlanders onderling op de vuist in Tirol (Trouw, 27 februari). Ik kan me heel goed voorstellen dat de Oostenrijkers nu een meldpunt oprichten tegen onbeschaafde, onbeschofte, zuipende, tierende woestelingen uit het Noorden.

Pieter Monteban Nieuwegein

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden