brieven

Niet meer uit te leggen

We leven in een periode waarin er voor tienduizenden mensen nog geen fatsoenlijke cao geregeld kan worden, gepensioneerden er al jarenlang in inkomen op achteruit gaan, de sociale minima op de nullijn blijven en de zorg een onzekere zaak geworden is. Tegelijkertijd worden koninklijke paleizen wegens achterstallig onderhoud verbouwd waarbij de kostenposten met tientallen miljoenen euro's worden overschreden. En intussen gaat ook de gouden koets voor tientallen miljoenen euro's belastinggeld in de revisie en krijgt de koninklijke familie ook nog eens een riante inkomensverhoging (Trouw, 16 september). Dit is toch onderhand niet meer uit te leggen.

Jaap Cornelissen Ermelo

undefined

Liever ChristenUnie

Waarom moet ik van Tinkebell stemmen op een partij die presentjes aan de rijken geeft (Opinie, 15 september), maar de AOW'ers en de mensen in de bijstand in de kou laat staan? Ik stem liever op de ChristenUnie, die oog heeft voor de zwakkeren in onze samenleving en milieu hoog op de agenda heeft staan.

Evert Langendoen Brielle

undefined

Bronwater

Houd bronwater maar duur (Opinie, 16 september). Het is toch te zot, dat we bronwater drinken, terwijl we in dit land van dat voortreffelijke kraanwater hebben.

Tonny de Groot Amersfoort

undefined

Prima kraanwater

De directeur van het diabetesfonds (Opinie, 16 september) is terecht blij met de prijsverhoging van frisdrank en vruchtensappen. Maar haar pleidooi voor het goedkoper maken van bronwater begrijp ik niet. Waarom zou je water in flessen kopen als er uit onze kraan kwalitatief zeer goed drinkwater stroomt? Veel goedkoper dan bronwater (zelfs na prijsverlaging) en veel beter voor het milieu, want het bespaart veel verpakkingsmateriaal.

Anne-Marie Rutgers Utrecht

undefined

Zo gek om ze op te vangen

Het is wel iets om over na te denken, dat wij al die moslimvluchtelingen hier opvangen, terwijl christenen in de moslimwereld vervolgd en vermoord worden. En waarom vluchten zij en komen hier terecht? Omdat wij zo gek zijn om ze hier op te vangen en niet door te sturen naar hun eigen moslimlanden.

D. Poot Oostkapelle

undefined

Keiharde tackle

Geschokt was ik na het zien van de keiharde tackle tegen Manchester United-speler Shaw. Op tv werd niet eens de slowmotion herhaald omdat het zo gruwelijk was. 'Respect' staat op alle shirts en op de boarding! In Trouw wordt niet eens gerept van de dubbele beenbreuk, nee zelfs geschreven 'stoerheid is vereist op het hoogste plan'. Iemand een dubbele beenbreuk schoppen is niet stoer. Wat een voorbeeld voor de jeugd.

Marion Koper Schiedam

undefined

Ook verlies doorberekenen

Farshad Bashir en Emile Roemer stellen dat alleen belasting geheven moet worden op het werkelijk rendement i.p.v. het toepassen van een vermogensrendementsheffing (Trouw, opinie 15 september). Hun argumenten lezend zou je zeggen: gelijk invoeren. Echter, een belangrijk aspect ontbreekt (bewust?) in hun betoog. Want de logische consequentie van een dergelijke keus is dat bij het behalen van een negatief rendement dit ook naar dezelfde rato vergoed wordt door de overheid. Dat zou nog wel eens duur kunnen uitpakken voor de belastingbetaler.

Michiel de Groote Hoogeveen

undefined

Niet genoemd

Wat erg dat de agrarische sector in de troonrede niet is genoemd. Begrijpen ze in Den Haag niet hoe groot de zorgen zijn? Weten ze nog wel waar de melk weg komt? Weer een bevestiging dat de kennis over die sector er niet is, Treurig.

JM Schutmaat- Groen Den Ham

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden