Brieven

Zomergasten
In reactie op de overigens waardige recensie van de aflevering van het tv-programma 'Zomergasten' met Jolande Withuis (Trouw, woensdag) heb ik de neiging om iets op te merken. Tijdens het programma viel Withuis uit vanwege een migraine- aanval. In het slot van de recensie wordt geconstateerd dat presentator Jan Leyers een opmerking had moeten maken in de trant van "Gaat het wel goed met u?" Ik heb de neiging om voor Leyers op te komen, omdat het juist getuigt van inlevingsvermogen om dat níet in beeld te doen, maar daarvoor de momenten tijdens de vertoning van geselecteerde filmbeelden te gebruiken. Ik kan me voorstellen dat een dergelijke vraag voor de camera, hoe empatisch dan ook gesteld, mevrouw Withuis in nog grotere moeilijkheden zou hebben gebracht. Dat er een verschil is tussen de aanpak, zeg beschaafdheid, van een presentator als Mart Smeets en die van de integere Jan Leyers is een juiste constatering. Ik gun mevrouw Withuis van harte dat ze haar avond nog een keer zal kunnen inhalen. Ze moet weten dat de kijker met haar meeleefde en uitkijkt naar een herkansing, want de start was veelbelovend.

C.Engels Bussum

Vrouwensport
Met de column van mevrouw Drayer (Podium, gisteren) ben ik het hartgrondig eens. Ook ik erger me al tijden aan het bagatelliseren van de prestaties van vrouwen en meisjes. Ik vond het - net als zij - het toppunt om in het genoemde artikel te moeten lezen dat bijvoorbeeld fietsen een 'kleine sport' is, terwijl de kranten net wekenlang vol hadden gestaan met de Tour de France. Stuitend.

Marjan Feith Groningen

Naïeve jongeren
Ik vind jullie kritiek op ouderen naïef, Eva en Arno (Podium, 4 en 7 augustus). We hebben namelijk veel te danken aan mensen die nu gepensioneerd zijn. De gezondheidszorg mag dan wel een centje kosten, maar deze functioneert over het algemeen naar behoren. Wij maken daar nu nog weinig gebruik van, maar dat zal veranderen. Ook het feit dat we tegenwoordig voor een vriendenprijsje studeren, zien jullie over het hoofd. Kijk eens naar een land als de VS, waar gezondheidszorg tot voor kort niet vanzelfsprekend was, en studeren tonnen kost. We hebben het toch mooi aan die ouderen te danken dat het er voor ons nu zo rooskleurig uitziet.

Vergeet niet: over vijftig jaar zijn wíj oud.

Leendert de Die (25) Middelburg

Murdoch
Het mediaconcern van Rupert Murdoch wil in Nederland geld gaan verdienen met het exploiteren van de voetbaluitzendrechten. De voetbalclubs horen de kassa ook al rinkelen en juichen dit toe. Als zij extra geld verdienen op de voetbalwedstrijden, doet zich de vraag voor zij ook niet extra moeten bijdragen aan de politieinzet bij wedstrijden. Laat de clubs en andere commercieel geïnteresseerden dan maar het volle pond betalen aan de politie voor hun kostbare inzet vóór en na de wedstrijden.

Wim Davidse Den Haag

Homo's en verkiezingen
De heer Meints vindt het vreemd en onverstandig dat GroenLinks vooroploopt bij maatregelen die de homo-emancipatie bevorderen (Podium, woensdag). Dat mag, maar wat ik dan weer vreemd vind is zijn argumentatie dat dit veel christenen zou doen terugschrik-ken op deze partij te stemmen. Voor christenen die op GroenLinks stemmen, of dat overwegen, is deze opstelling van de partij eerder positief. Bij de conservatieve christenen die gelijke rechten voor homo's geen goed hart toedragen is deze partij helemaal niet in zicht.

Peter Hijzelendoorn Ter Apel

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden