brieven

Schoolkeuze
Lezer Leon Korteweg pleit voor meer openbare scholen en zegt dat "ouders geen recht [hebben] om via onderwijs hun denkwijze aan kinderen op te leggen" (Opinie, 20 juli). Waarom zouden ouders hun kind niet naar een school met een bepaalde levensbeschouwing mogen sturen, in de overtuiging dat dit het beste is voor het kind? Is de volgende stap dan dat een kind niet wekelijks mag worden meegenomen naar bijvoorbeeld een kerk? Dit alles is eenvoudigweg een deel van de opvoeding en het is maar goed dat we hier vrijheid in hebben.

Tim Klootwijk Gorinchem

Denkfout
Leon Korteweg maakt zélf een denkfout. Denkwijzen worden via onderwijs áltijd opgelegd aan kinderen. Of het nu openbaar is, christelijk of humanistisch, onderwijs wordt altijd gekleurd door de visie van degene die les geeft. Bovendien, in de Bijbel staat toch dat we onze kinderen van jongs af aan de bijbelse richtlijnen moeten leren en voorleven? Dat niet doen is je geloof verzaken.

Leontine Roeleveld Zoetermeer

Gemakzucht
Wielerdeskundige Benjo Maso beschrijft helder waarom journalisten dopingvragen stellen aan renners (Opinie, 20 juli). Hij verzuimt echter om er een mening over te geven. Ik ervaar de vragen die journalisten stellen aan renners als platte en gemakzuchtige journalistiek die er alleen maar op gericht kan zijn om zichzelf op voorhand vrij te pleiten van onkritisch gedrag. Ik zou het op prijs stellen als journalisten zich verdiepen in de materie, stevig onderzoek doen en gefundeerde resultaten voorleggen waarop dán natuurlijk zeker een reactie gevraagd mag worden.

Harry Slegh Utrecht

93ste Tourwinnaar
Niet om het één of ander, maar technisch gezien is Christopher Froome natuurlijk de 93ste Tourwinnaar en niet de honderdste (Trouw, 22 juli). Na het schrappen van Lance Armstrong zijn er zeven Tours zonder winnaar gebleven.

Lambert van der Weide Nieuw Buinen

Lekker, bruinvis!
Toen er werd besloten om in Friesland een half miljoen ganzen af te schieten of te vergassen, organiseerde de provinciale VVD onmiddellijk een ganzenmaal. De consumptie van ganzevlees moest worden gestimuleerd. Amper is de bruinvis teruggekeerd of het dier wordt gedegradeerd tot 'het varken van de zee' (Duurzaamheid & Natuur, 20 juli). Het wachten is op het eerste restaurant dat dit schepsel Gods op de kaart zet.

Jan van den Hoff Harns

Win-win
Thialf-Iced¿me (Trouw, 20 juli): zouden de topsportactiviteiten om en om in Almere en Heerenveen kunnen? Zeg maar win-win, blijvende positieve concurrentie? Of heb ik iets gemist?

Rob du Jardin Amsterdam

Achteruitkijkspiegel
Saar Muller (Opinie, 19 juli) is doof en merkt achteropkomende (race)fietsers daarom niet op. Ze doet een oproep aan gemeenten om bredere fietspaden aan te leggen. Maar is het niet veel simpeler om een achteruitkijkspiegel aan het stuur te monteren?

Jan Chris de Boer Stadskanaal

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden