Brieven

Buurtboekhandel
Mijn mond viel open toen ik (pagina 7, vrijdag) onderaan de bespreking van het boek 'Ben ik nou gek?' van ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind zag staan: 'Te bestellen bij Uitgeverij Medema of www.bol.com'. Hoe zit het met de boekhandel in de buurt? Die heeft het boek met een beetje geluk al in de winkel liggen. Daar kunt u het direct kopen en ook nog even neuzen tussen al die andere mooie boeken (ik kan nog wel wat aanbevelen).

Liesbeth Jongebloed, boekverkoper Velp

New York als medicijn
Hans Goslinga beëindigt zijn column (12 mei) over het strategische doel van het CDA om de PVV de wind uit de zeilen te nemen door het gedoogakkoord met de zin: 'Wie bang is voor de toekomstige multiculturele samenleving, doet er goed aan een keer het energieke en dynamische New York te bezoeken'. Dat was precies wat Wilders onlangs deed bij de presentatie van zijn boek. Ik heb niet de indruk dat er door dat bezoek ook maar één geblondeerde haar van hem veranderd is. Jammer voor Goslinga dat zijn medicijn kennelijk niet werkt. Overigens verbazingwekkend dat de sfinx Wilders zomaar in een tv-uitzending was. Kennelijk zit hij in de rats door komend zetelverlies.

Henk Kraaijenbrink Borne

Juist wél veiliger
Leonie Breebaart trekt in haar artikel 'Helpen boeven opsporen' (Letter & Geest, 12 mei) een onjuiste conclusie. Volgens haar is Nederland er niet veiliger op geworden met het openbaar maken van de camerabeelden van de overval op de Haagse juwelier. Als juwelier ben ik het niet met haar eens. Doordat de politie de verdachten heeft aangehouden na een laffe moord op een collega-juwelier, kunnen in ieder geval deze twee misdadigers een dergelijke verschrikkelijke misdaad niet nog een keer plegen.

Mijn conclusie is dat Nederland een stukje veiliger is geworden wanneer deze moordenaars voorlopig achter de tralies zitten. Iets wat mede mogelijk is gemaakt door het openbaar maken van camerabeelden.

Alex Veerman Huizen

Melanoom op de zwarte huid
Filmrecensent Jann Ruyters schreef zaterdag over de film over reggaezanger Bob Marley. Ze noteerde dat hij in 1981 is overleden aan een verwaarloosd melanoom, en dan komt het: 'huidkanker komt eigenlijk niet voor onder zwarten'. Dit is niet juist. Melanoom komt nauwelijks voor op de zwarte huid, maar handpalmen en voetzolen vallen niet onder de zwarte huid. Berucht is het (vaak verwaarloosde) melanoom van de voetzool bij mensen met een donkere huid.

Gerard van Noort Hengelo

Gedoogconstructie
Waarom er zulke grote woorden gebruikt worden, begrijp ik niet. Zoals: 'Nu wordt de tegenstanders van toen weer de mond gesnoerd' en 'Zonder debat blijft de wond etteren'. Moeten de voorstanders dan door het stof? Alsof de voor- en tegenstanders zo fel tegenover elkaar stonden tijdens het CDA-congres. Aan beide zijden was een aantal fanatiekelingen. Maar over het algemeen was het een wikken en wegen en koos de één uiteindelijk voor ja en de ander voor nee. Het is dus niet zo dat er felle voorstanders waren van samenwerking met de PVV in een gedoogconstructie. Men wilde alleen het land regeerbaar maken. Daarom geldt voor mij: 'de rijen sluiten en de blik vooruit', zoals Doekle Terpstra verwoordde.

Arnold Leezer Rotterdam

Einde der tijden
Ook deze week bleek weer dat de Maya's tóch gelijk hebben: het einde nadert. Wereldwijd wantrouwen in de gevestigde politieke en economische machten, afwezigheid van echt leiderschap, het legioen werklozen, de aarde die wordt uitgeput. Jammer, het gaat maar door.

Peter Krouwel Melissant

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden