Brieven

Lezer Schnoor uit Amersfoort schrijft in uw blad op 1 juli 2010 dat hij dankzij de rollator weer kan lopen en als hij die niet had gehad hij naar een zorgcentrum had gemoeten. Dat zou veel duurder zijn en daarom zou de rollator in het basispakket moeten blijven.

Ik ben het niet eens met de stelling dat de rollator daarom in het basispakket zou moeten blijven. Waarom moet de gemeenschap daarvoor opdraaien. Tegenwoordig weet niemand meer wat we ouders die in veel gevallen alles al hebben, nog voor hun verjaardag moeten geven. Een rollator lijkt me dan een goede cadeautip. Uiteraard voor mensen die het echt niet kunnen bekostigen is een vangnet op zijn plaats.

G.J. Mostert Naarden

Het valt ook niet mee om excuus aan te bieden over iets wat zo ongrijpbaar is. De situatie rond DSB is een uitvloeisel van de graaicultuur waarin we leven. De overheid moet hier maatregelen tegen nemen, maar dat blijkt niet eenvoudig. De vraag is of een mentaliteitskwestie op een dergelijke manier om te buigen is. DNB én AFM zullen derhalve nooit sluitende maatregelen kunnen treffen. Beleid aanpassen ten behoeve van dat persoonlijke gewin blijft moeilijk. Macht en invloed is moeilijk hanteerbaar. In veel gevallen lukt dat niet en raakt men verstrikt in gewetenloze/onwetende graaipraktijken. Dit keer raken de consequenties vele ’onschuldige’ medelanders. Net als bij de Icesave-kwestie is de vraag of zij zo onschuldig zijn. We leven allemaal in dezelfde cultuur. Misschien kan men zich bewust worden van eigen invloed op dergelijke situaties. Voorwaarde is echter bewustzijn van eigen (graai)behoefte. Oftewel aanzien van je eigen schaduwzijde.

Kaat Koper Wijk bij Duurstede

De oplossing van het probleem bij de DNB wordt gezocht in cultuurverandering. Ik denk dat er sprake is van incompetentie. Toen de DSB een aanvraag indiende bij de DNB om bancaire activiteiten te mogen starten was er niemand die stelde: uw bestuursstructuur deugt niet. De voorgangers van Wellink mogen dan volgens zijn zeggen in de Middeleeuwen hebben geleefd, ze waren wel competent.

S. de Jong Zuidlaren

Is Wellink de man voor verandering? Dat was de kop boven een artikel waarin Wellink de organisatie onder zijn voorganger een middeleeuwse toestand noemde. Met deze opmerking verguist hij het goede werk wat wijlen de heer Duisenberg voor DNB gedaan heeft.

Mij komt dit over als minachting en arrogantie.

Daarnaast vergeet Wellink welk leed er aan spaarders is berokkend, ook dit is een foutieve instelling.

Gezien de zich inmiddels opstapelende foutjes, die telkens weer genuanceerd worden is in mijn ogen de heer Wellink niet geschikt nieuwe wijzigingen te bedenken laat staan door te voeren. Een volgende termijn in deze functie doet DNB en daarmee Nederland geen goed.

Alida Mulder Heerhugowaard

Meestal kan ik me in de columns van Ephimenco wel vinden, maar de kritiek op de koningin vind ik zeer onjuist. Laten we blij zijn met een staatshoofd, dat zich realiseert boven de partijen te staan. De vicevoorzitter van de Raad van State is geen hoffunctionaris, maar heeft zich wel duidelijk boven de partijen gepositioneerd. Gelukkig realiseert H.M. zich dat het verstandiger is nu geen keuze te doen, die zeker uitgelegd zou worden als politiek. Daarom verzoekt zij om advies van een door alle partijen gewaardeerd neutraal persoon.

J.A. Wiegel Middelburg

In de krant van 2 juli las ik iets opmerkelijks. „Voorloper van plant en dier veel ouder dan verwacht”, heette het artikel. Erin werd beweerd dat de ouderdom van fossielen van 2,1 miljard jaar was vastgesteld met koolstofdatering.

Koolstofdatering is echter alleen bruikbaar bij vondsten van 0-60.000 jaar. Bij oudere exemplaren is het zeer de vraag of er nog koolstof in de fossielen aanwezig is.

L.M. Stellingwerf Elburg

Minister Middelkoop roept op om vooral niet te tornen aan de Vogelaarwijken. Ik heb een ander plan, dat geld uitspaart voor wijkenrenovatie.

Wat we steeds zien is dat Nederlanders tijdens een werkloze periode hun huis opknappen en renoveren terwijl de immigranten doorgaans die periode gebruiken om hun huis uit te wonen, waardoor na elke tien jaar er miljarden moeten worden uitgegeven om de huizen weer leefbaar te maken.

Is het geen goed plan om het gebudgetteerde bedrag van 40 miljard euro voor de Vogelaarwijken terug te brengen naar bijvoorbeeld 5 miljard ?

Dit lijkt me kunnen als alle inwoners verplicht worden gesteld om van hun uitkering hun huizen zelf te renoveren. Voor 5 miljard koop je heel veel stenen, cement, tegels, spijkers en verf.

Aad Koornneef Veenendaal.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden