brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

Uurtje rust
Henk Warmer vindt dat een preek een boeiend betoog kan worden met een ondersteunende powerpoint en de schijnbaar niet te stuiten opmars van beamergebruik in kerken (Opinie, 1 maart). Mij kan het gebruik van een beamer niet bekoren. Ik kom namelijk niet in de kerk om bepreekt te worden waarbij er iets moet beklijven. Het is geen onderwijs! En de mogelijk saaie seconden die Henk Warmer denkt te moeten vermijden, zijn ook niet erg. Het is een verademing om een uurtje rust en enkel kaarslicht te hebben. In de stilte is meer te vinden dan je denkt; minder is meer. Gelukkig zijn er nog tempels te vinden zonder beamer, al moet je die zoeken met een lantaarntje.

Jannette van Gelder Zwolle

Fenomenale columns
Het is iedere maandagochtend weer een belevenis om een espresso lang te mogen verdwijnen in de fenomenaal geschreven columns van Marijn de Vries. Haar schrijfstijl neemt je mee naar haar onderwerp, alsof je het zelf beleeft. De totaal onverwachte kanten die zij van haar onderwerpen kan laten zien, of het nu een collega-sporter betreft of haar zelf. Ondanks al haar tegenslagen van de laatste tijd blijft de kwaliteit van haar verhaal constant en prachtig. Ik maak een diepe buiging voor Marijn en wens haar veel sterkte!

Ellen van der Ham Ridderkerk

Blafreacties om de Krim
Wat een overspannen blafreacties na een interventie zonder bloedvergieten op de Krim. Laat Poetin de Krim, ooit een cadeautje van Chroestsjov aan de Oekraïne, behouden. De bewoners zijn over het algemeen Russischgezind, dus wat is het probleem? Problemen ontstaan als het Westen besluit om Rusland 'economisch te isoleren' (John Kerry). Poetin gaat het Westen dan isoleren en dat kan je maar beter niet overkomen, nu niet en in de toekomst niet.

Dick Speijers Nuenen

Kleine beurs
In het artikel 'Ook voor mensen met een kleine beurs' (Duurzaamheid&Natuur, 3 maart) wordt gesteld dat mensen die bij Ekoplaza boodschappen doen slanker zijn dan de mensen die bij de Aldi shoppen. Ik durf te stellen dat wanneer ik als hogeropgeleide mijn dagelijkse groenten bij een gewone supermarkt koop, daarnaast weinig vlees eet en geen zakken chips naar binnen werk, ik even slank blijf als wanneer ik deze producten bij Ekoplaza koop. Biologisch verantwoord is mijns inziens heel belangrijk voor mens en milieu, maar niet-biologisch is niet de oorzaak van het grote aantal te dikke mensen.

Corry Noordhof Den Dolder

Politiek coryfee
Onze eigen landelijke PCOB-adviseur Hannie van Leeuwen heeft zich als krasse CDA-politica in Rotterdam als lijstduwer toch beschikbaar gesteld voor het raadswerk, mocht zij voldoende voorkeursstemmen krijgen (Trouw, 27 februari). Ik feliciteer Rotterdam met zo'n politiek coryfee die nog alles volgt en haar koppie erbij heeft. Zij vindt, terecht, dat ouderen met hoge inkomens, waartoe zij zegt zelf te behoren, wat meer mogen bijdragen. Maar ik ben het niet met haar eens dat andere ouderen te veel van de koek zouden hebben genomen. Armoede en ouderen, dat is een onderschat probleem!

Rhijn van den Oever Voorburg

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden