Brieven

Sfeervolle 9/11-bijlage
Mijn complimenten voor uw subtiele, sfeervolle en beschaafde bijlage over 9/11 afgelopen weekeinde. Ik was weer trots een Trouw-lezer te zijn. Dat de Trouwbijlage in New York is uitgedeeld (in het Engels neem ik aan?) vind ik sterk. Mooi voorbeeld van global acting (breed kijken of zoiets). Briefschrijver Frits Ph. Groeneveld met zijn 'moest dat nou en wat kost dat ons ?'-reactie in de dinsdagkrant is weer een mooi voorbeeld van Holland op z'n smalst.

Frank van Rooij Voorschoten

Naschrift redactie: De Engelstalige editie van 'Scar Tissue' die in New York werd uitgedeeld bij de herdenking van 9/11 is grotendeels gefinancierd door fotograaf René Clement zelf.

Flesvoeding/borstvoeding(1)
Naar aanleiding van de column van Asha ten Broeke (Trouw, 13 september): ik heb alleen maar onderzoeken gelezen waarin wetenschappelijk aangetoond werd dat borstvoeding wél beter is. Nou wil ik best aannemen dat er ook andere geluiden klinken, maar als mevrouw Ten Broeke dit schrijft zonder enige bronvermelding kan ik dat niet serieus nemen, zeker niet als het beweerd wordt door iemand die geen borstvoeding geeft omdat ze de hele dag ongestoord een boek wil lezen. (Kan dat met een baby?) Overigens hoeven antistoffen ook niet in het bloed terecht te komen om hun werk te doen: in de darmen doen ze dat meer dan voortreffelijk.

Iris Boter
Kampen

Flesvoeding/borstvoeding (2)
Als Asha ten Broeke haar kinderen kunstvoeding wilt geven, moet ze dat zelf weten. Als ik mijn kinderen borstvoeding wil geven, net als de moeders generaties voor mij, dan doe ik dat. Graag wil ik haar erop wijzen dat als de natuur bedacht had dat mensen kunstvoeding zouden moeten krijgen, ze die dan wel had gemaakt. Zonder borstvoeding waren Asha noch ik er geweest.

Léontine van Geffen

Brummen

Islamologe (1)
Jan Greven vervangen door een islamologe met de slogan: 'De islam is de beste manier om tot God te komen' (Trouw, 13 september). Jammer dat ik dit als trouw Trouw-lezer nog moet meemaken.

J. van den Akker Harkstede.

Islamologe (2)
Met verbijstering gelezen dat Nuweira Youskine wekelijks een column in Trouw mag verzorgen en begint met de uitspraak: "De islam is de beste manier om tot God te komen". Juist de islam heeft Allah (God) voor de mensen onbereikbaar gemaakt. Dit in tegenstelling tot het christendom waar God in Zijn Zoon naar de mensen is gekomen. Dat nu ook moslims in Trouw gelegenheid krijgen de islam als godsdienst te propageren, vind ik schokkend. Is het dan toch waar dat de islam overal 'voet aan de grond' krijgt?

P. Visser Middelharnis

Islamologe (3)
Als het de bedoeling van Trouw is geweest om met het aantrekken van een nieuwe columnist een discussie aan te zwengelen, dan is ze daar wat mij betreft al uitstekend in geslaagd. Zelden gaan mijn haren zo snel overeind staan als toen ik het interview met Youskine las, met name haar stereotiepe ideeën over de rol en de positie van de vrouw in onze westerse wereld. Is zij zich ervan bewust dat er vrouwen bestaan die uit eigen vrije wil een betaalde baan hebben, simpel en alleen maar omdat zij de hun meegekregen talenten willen gebruiken? Beseft ze dat verzorging en opvoeding van kinderen door vrouwen én mannen kan gebeuren, evenals huishoudelijke taken? Nederlandse vrouwen schamen zich niet om kinderen te krijgen maar ondervinden nog steeds barrières om moederschap en baan te combineren.

Mensje Griffioen Apeldoorn

Het mystieke van Prinsjesdag
Het is bijna Prinsjesdag en net zoals voorgaande jaren ligt de Miljoenennota, ruim een week van tevoren, op straat. De politieke discussie die steeds wordt gevoerd over het al of niet publiek maken van de inhoud van het beroemde koffertje vertroebelt de uniek Nederlandse traditie van Prinsjesdag en haar rituelen. De charme en de spanning die daarbij hoort moet je niet willen doorbreken. Dan begrijp je het uniek Nederlandse karakter van Prinsjesdag niet. Het mystieke van Prinsjesdag, daar moet je niet aankomen. Dat is cultuurterreur.

Wim Stolk Kampen

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden