brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

Ook in Syrië

In- en intriest, de foto van Aylan Kurdi (Trouw, 3 september), maar de foto moet ook in de krant in Syrië. Misschien dat het in Syrië mensen aanzet tot nadenken.

J. Kikkers Lelystad

Onverantwoordelijk

De foto van Aylan Kurdi is dermate schokkend, dat het niet verantwoord is die op deze manier te presenteren. Het achtuurjournaal op 2 september had in ieder geval gewaarschuwd dat het vreselijke beelden zouden zijn. Dan kun je je tv uitzetten. Dat Trouw deze foto zonder meer aan je laat zien is onverantwoordelijk! Dit past absoluut niet bij Trouw!

Simon Hecht Monnickendam

Beïnvloeding

Volkomen ongepast die foto van de verdronken driejarige peuter op de voorpagina van Trouw. Respectloos. Wat is de bedoeling hiervan? Beïnvloeding van de opinie van de lezers van Trouw ten gunste van asielzoekers of ze een schuldgevoel bezorgen? De enige schuldigen zijn de oorlogvoerende partijen in het Midden-Oosten. Trouw plaatst toch ook geen foto van een onthoofding op de voorpagina? Het valt me behoorlijk tegen van de krant die ik al vijftig jaar lees.

J.van Rijnbach Veenendaal

Verantwoording

Prima besluit, die foto van dat dode kind op de voorpagina. Prima tekst van Wim Boevink. En prima verantwoording daarvan in de krant van vrijdag.

Carolus Poldervaart Ooltgensplaat

Geen discussie

Wellicht dat de foto op de voorpagina van de krant van donderdag een hoeveelheid aan reacties oproept. Ik ga uit van een zorgvuldige afweging van de redactie. Daarom stel ik voor geen discussie te voeren over het al of niet plaatsen van de foto. Laat de foto ons weer aan het denken zetten hoe we kunnen omgaan met het grote vluchtelingenvraagstuk en ons doen realiseren dat we allen als mens met elkaar zijn verbonden.

Jeanny van Overhagen-Kroll Utrecht

Ontluisterend

De ouders van de kleine Aylan Kurdi verwijten dat ze het jochie geen zwemvest hadden gegeven, is net zo ontduikend als iemand van wie de fiets is gestolen verwijten dat die niet op slot stond. Het is ontluisterend dat we in een wereld leven waarin kleine kinderen verdrinken bij zulke wanhopige vluchtpogingen. Het zou gewoon niet mogen gebeuren. Punt.

Klaske Houweling Zwolle

Verder kijken

Herkeuringen van arbeidsongeschikten leveren miljoenen euro's op (Trouw, 3 september). Een jaar na de herkeuring besparen we al 16 miljoen, na veertig jaar 270 miljoen. Een kwart van de herkeurde mensen kreeg in 2013 een lagere of geen uitkering meer. Je zou er bijna blij van worden. Wat het artikel niet vermeldt, maar waar ik wel benieuwd naar ben, is hoe het met die herkeurde mensen verder ging nadat hun uitkering was verminderd of gestopt. Dat beleidsmakers en politici uitsluitend in getallen denken en nauwelijks de burgers in beeld hebben is bekend, maar van een journalist van een kwaliteitskrant mag toch verwacht worden dat die iets verder kijkt dan cijfers?

Arie Hordijk Ede

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden