brieven

Kinderen zijn de klos
Door te zeggen dat Samson scheidt van zijn vrouw en niet van zijn kinderen slaat Elma Drayer in haar column de plank volledig mis (Opinie, 22 augustus). Wat mij betreft scheidt Samson in eerste instantie van zijn kinderen, die daar niet op zitten te wachten en daarnaast ook van zijn vrouw. Die kinderen krijgen een klap en hun zekerheden komen op losse schroeven te staan. Samson en zijn ex zullen die scheiding wel overleven. Maar hun kinderen betalen de rekening en die is fors.

Herbert Faber Overveen

Net als een SGP-man
In maar liefst zes foto's laat Trouw zien dat de eerste mogelijke verkiesbare SGP-vrouw, Lilian Janse, een hele gewone vrouw is (22 augustus). Ze draagt een legging, skate, kampeert, heeft een gemiddeld interieur, is een leuke moeder, leest een wereldse krant en volgens mij verft ze ook nog haar haar. Een verontrustend gewone vrouw.

Gelukkig leest ze de Bijbel net als een SGP-man.

Ferdinand Borger Amsterdam

Gifgas
'Afschuw over doden door gifgas in Syrië', kopt Trouw (22 augustus). Lichtvaardigheid en naïviteit bij het geloof in gifgasgebruik door regeringen (net als bij het 'geloof' ooit in massavernietigingswapens) heeft een aanzuigende werking op 'particulier gebruik', dat vaak als doel het bewerkstelligen van een interventie door de internationale gemeenschap heeft.

Overigens weet iedere militair dat de winst van chemische boven conventionele wapens nul is. Ondergetekende leek zag in de beelden op tv alles behalve de effecten van gifgas.

Rob Hamers Landgraaf

Plastic foetussen
Wat een lef om op de stoep van het stadhuis in Houten 2500 plastic foetussen te leggen als protest tegen de bouw van een abortuskliniek naast een kerk van de gereformeerde gemeente (Religie & Filosofie, 21 augustus). Om foetussen met plastic te verbinden is schandelijk en blasfemisch. Bovendien is er zoiets als de verhouding tussen kerk en staat. Kunnen een abortuskliniek en een kerk niet gescheiden zijn en toch goede buren?

Jan van Drie Oss

Vrijheidsbeschermers
In Rusland meent men dat Groot-Brittannië de mensenrechten schendt in het optreden tegen de krant The Guardian (Trouw, 22 augustus). Als Rusland zich kan opwerpen als verdediger van de persvrijheid en beschermer van een opgejaagde klokkeluider, zit er iets fundamenteel fout. Westerse democratieën menen zich te moeten verdedigen door het onbeperkt verzamelen van alles over iedereen, omdat zich onder onschuldige burgers misschien ook mogelijke terroristen bevinden. Dat bestaat niet in de vrije en democratische samenleving die men wil beschermen.

Bert Prang Leiderdorp

Isoleer Syrië
Wij staan machteloos ten opzichte van het geweld in Syrië. Met Assad en Hezbollah valt niet te praten; met Al-Kaida achtige groepen evenmin. Suggestie: probeer Syrië te isoleren. Belet de instroom van mensen en goederen, ook door de lucht (met uitzondering van medische hulpverleners en goederen) en laat alleen vluchtelingen het land verlaten. De EU moet de vluchtelingen helpen om te voorkomen dat landen als Libanon en Irak in het geweld worden meegesleurd.

G. den Dulk Wassenaar

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden