Brieven

Aversie tegen SGP
Wonderlijk is het om elke keer weer in Trouw te lezen hoeveel aversie er bestaat tegen de SGP als politieke partij. De ingezonden brief van dinsdag over het paaien van de SGP getuigt van een kokervisie. Indien de SGP haar invloed wil uitoefenen op het kabinetsbeleid omdat zij vindt dat dit beleid nastrevenswaardig is, en er daardoor een Kamermeerderheid voor is, zijn er nog altijd 74 andere Tweede Kamerleden die ook hun steun verleend hebben aan het voorstel. Hun wordt niet verweten dat zij een doorslaggevende stem aan het voorstel verleend hebben.

P.H. van Andel Woudenberg

Vrolijke leiders in de zon
De foto op pagina drie (Trouw, 29 maart) geeft toch wel een treurig beeld van de huidige werkelijkheid in Nederland. Een stelletje vrolijke volksleiders, heerlijk op vakantie en genietend van alle geneugten van het leven. Schooljongens die zich, ondanks alles wat er aan de hand is, niets aantrekken van al hetgeen zij door hun wanbeleid het volk aandoen. Laten we vurig hopen dat deze komedie spoedig voorbij is.

Ko Steevels Alphen aan den Rijn

'Marokkaanse' politicus
In het artikel 'Eenzaam in de gemeenteraad' (Trouw, 28 maart) hebben de auteurs het over de 'Marokkaanse' fractievoorzitter van D66 Den Haag, Rachid Guernaoui. Hij heeft een zwaar Twents accent, woont en werkt in Den Haag en heeft de Nederlandse nationaliteit. Ik hoop dat indelingen naar nationaliteit niet op basis van namen worden gemaakt. Een Sven zou dan altijd een Zweed zijn en een Jean-Pierre zou de Franse nationaliteit hebben.

Margreet Hak (secretaris bestuur D66) Den Haag

Graag hoger statiegeld
Staatsecretaris Atsma pikt het wc-eendverhaal van VVD'er René Leegte (Trouw, 28 maart) namens de verpakkingsindustrie. Gelukkig stelt de staatssecretaris daar heel ferm iets tegenover: de boete voor afval wegsmijten gaat omhoog naar 400 euro Maar daar ligt nu juist het probleem: ik zie het overal liggen, maar ik zie nooit iemand iets weggooien. Daarom graag verhoging van het statiegeld naar één euro, en ook statiegeld op drinkpakjes. Misschien zie ik dan eindelijk eens iemand iets oprapen.

Alex Scheltens Apeldoorn

Geen vis maar een hengel
Al heel lang heb ik moeite met de instelling voedselbank ('Voedselbanken snakken naar verse kost', Trouw, 29 maart). We moeten ons afvragen waarom er voedselbanken nodig zijn. Als de nood echt zo hoog is, moeten wij ons als beschaafd land diep schamen. Maar voor sommige mensen is het ook erg gemakkelijk om zich afhankelijk op te stellen. Hoe besteden ze hun salaris of uitkering? Is het niet veel beter om mensen die het financieel moeilijk hebben te leren hoe ze met hun geld om moeten gaan? Geef mensen geen vis maar een hengel.

Joukje Jaarsma Bosma Groningen

Alleen maar nette Polen
Rob Schouten schrijft dat hij niet naar het Polen-meldpunt hoeft, omdat de paar Polen die hij kent nette mensen zijn (Trouw, 30 maart). Ik raad hem aan dit juist wel te doen. Je kunt er namelijk ook invullen dat je geen overlast ondervindt. Als iedereen dat doet, komt Wilders hopelijk met cijfers die de werkelijkheid recht doen.

Jan van Veldhuizen Kortenhoef

Smartphones: onnatuurlijk
Lotte Stegeman schrijft dat verslaving aan de mobiele telefoon helemaal geen probleem is (Trouw, 30 maart). Maar het is toch zorgelijk dat een hele generatie de wereld beleeft via een schermpje. Een zingende merel horen ze niet en wolkenluchten zien ze niet, want de dode berichtjes op hun smartphone zijn veel belangrijker. Zorgelijk dat een hoofdredacteur van notabene Kidsweek het prima vindt dat kinderen zo onnatuurlijk opgroeien.

Maitreya Huisintveld Breda

Ook baby's slaan veel op
In haar column van 27 maart beweert Asha ten Broeke dat zintuiglijke indrukken van voor het derde levensjaar niet worden onthouden.

Feitelijk zegt ze hier dat het niet uitmaakt wat er met kinderen gebeurt tot hun derde jaar, omdat ze het toch niet onthouden. Niet meer knuffelen dan maar? Flauwekul. Als ervaringen niet opgeslagen worden, zouden baby's niets leren. Elke ervaring bouwt voort op de vorige.

Iris Boter Kampen

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden