Brieven

Arme Klaren en de staat
In het commentaar (11 augustus) wordt het bieden van onderdak door een klooster in Namen aan Michelle Martin moedig genoemd. Ik vind het een vreemde zienswijze van de Belgische justitie verantwoordelijkheid af te staan

aan een religieuze instelling over iemand die wegens medeplichtigheid aan de dood van vier kinderen

is veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf. Als de 'Arme Klaren' niet bereid zouden zijn de veroordeelde onderdak te verlenen, zou dan de straf toch moeten worden uitgezeten. Het hangt dus van de religieuzen af of de 'vrijlating' al dan niet zal doorgaan. De taken van kerk en staat moeten goed van elkaar worden gescheiden.

Klaas Touwen Sr. Tilburg

Kassie kijken verslaaft
Een hele stap om je tv het huis uit te gooien (Denktank, 11 augustus). Zo ver zal het bij mij waarschijnlijk niet komen, omdat het medium absoluut voordelen heeft. Aan de andere kant lukt het me prima om het tijdens de vakantie twee weken zonder te doen. Heerlijk om tijd te hebben voor elkaar, een goed boek, krant, puzzel of spelletje. Toch valt het op hoeveel caravans tegenwoordig met een schotelantenne zijn uitgerust. Gefronste wenkbrauwen als een boom op de camping een goede ontvangst belemmert. Kassie kijken is voor velen verslavend.

Henk Warmer Lelystad

Bewonderen is een kunst
Wat een leuke rubriek over bewondering (Zomertijd, 11 augustus). Oger Lusink van Oger bewondert collega en concurrent Fokke de Jong van Suit Supply. Met zo'n bewonderaar heb je geen vrienden meer nodig. Suit Supply is de 'Van der Valk' voor de massa en dan zijn de ramen van Fokke, net als bij C&A ook nog eens niet schoon of slecht gelapt, om over de deurmatten nog maar te zwijgen. Ja, kunnen bewonderen is natuurlijk ook een kwaliteit.

Monique Smulders Haarlem

Beëindig ook voltooid leven
Er kunnen miljarden bespaard worden door overbehandeling te beperken, adviseert oud-volksgezondheidminister Ab Klink (Trouw, 11 augustus). Maar nu nog een stap verder en het taboe van voltooid leven doorbreken. Dus mensen in verpleeghuizen, verzorgingshuizen, levenslange tbs'ers, levenslang gestraften, maar ook gezonde mensen die hun leven voltooid achten onder zorgvuldige randvoorwaarden de kans bieden op een waardige manier afscheid van het leven te nemen. Er zouden miljarden bespaard worden.

Pim Stegenga Arnhem

Onterechte jubel van Rutte
Het is mooi dat Mark Rutte jubelt (10 augustus) over de Nederlandse sportprestaties in Londen. Wij hadden goede en mooie mogelijkheden voor topsporters bij Defensie. Daar konden zij zich in alle rust richten op topsport. Maar nu staat diezelfde premier het toe dat er op topsporters wordt gesneden bij Defensie. Snijden op Defensie: ja, maar absoluut niet op onze topsporters. Wat dat betreft doet de politie het beter. Daar schept men juist nieuwe mogelijkheden voor topsport.

Jan van Voorthuizen Renswoude

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden