brieven

Schaakolympiade

De sportredactie bericht niet of nauwelijks over de schaakolympiade die momenteel wordt gehouden in het Noorse Tromsø. Daar nemen 177 landen aan deel, elk met een team van vier spelers. Nederland staat nu vijfde. Is dat niet wat meer berichtgeving waard? Of denkt de redactie dat geïnteresseerden zelf wel kijken op de site chess24.com, met nieuws over deze olympiade?

Wim Davidse Den Haag

undefined

Opvouwbare beker

AKZO claimt een doorbraak in het recyclen van de papieren beker (Trouw, 8 augustus). Bij de mudtrail- loop 'de Koning van Spanje', dit jaar op 4 mei in Gulpen, werden bij de start opvouwbare en herbruikbare bekers uitgedeeld. De lopers laten geen bekertjes achter, maar slechts hun voetafdrukken. Zo kan ook de laatste loper genieten van een schoon parcours en ongerepte natuur.

Remi Verhagen Venlo-Blerick

undefined

Boycot

De Russische autoriteiten houden hun bevolking voor dat er géén tekorten ontstaan, nu alle landbouwproducten uit Europa, de VS, Canada, Australië en Noorwegen worden geboycot. In dat grote land zullen op den duur wel degelijk tekorten ontstaan, want het is een publiek geheim dat Rusland helemaal

niet zelfvoorzienend is om zijn eigen bevolking te voeden. Dat werpt een duister licht op een land waarvan de leiding de schijn ophoudt een wereldmacht te willen zijn, maar daar hebben de Russen die over een poos in de rij staan voor eten weinig boodschap aan en zij zijn straks de dupe van deze boycot.

Willem Vizee Tiel

undefined

Big Brother

Een nieuwe verzekeraar gaat zijn premie vaststellen door 'mee te rijden' met de automobilist (Trouw, 6 augustus). Wellicht volgen er meerdere en zit de zorgverzekeraar over een aantal jaar in ons boodschappenwagentje om te kijken of we appels of kroketten kopen. Ik zeg: niet verzekeren daar en koop nooit een Google-glass; je weet nooit wie er nog meer met je mee gaat kijken.

Erik Plat Nijmegen

undefined

Ikon en EO

De politiek heeft het onzalige politieke besluit genomen om de Ikon als zelfstandige omroep te laten verdwijnen, door een fusie met de EO, die inmiddels de huisomroep van de PKN schijnt te zijn geworden. Dat de EO er nog niet aan toe is om deel te nemen aan de Gay Pride (Trouw, 7 augustus) doet het ergste vrezen of de aanhang van de Ikon - die volgens de nog bestaande website een 'kleurrijk palet van levensbeschouwelijke en blikverruimde programma's wil bieden dat een zeer brede doelgroep aanspreekt' - zich volgend jaar nog zal herkennen in de programmering van de fusieomroep.

Ad van der Waals Leiden

undefined

Lakmoesproef

De jaarlijkse Canal Pride in pretpark Amsterdam wordt zo ongeveer de lakmoesproef van politieke en maatschappelijke correctheid. Tanja Ineke van het COC verwijt de EO dat zij hier een kans lieten liggen door niet mee te willen varen (Opinie, 7 augustus). Het wordt zo ongeveer 'Wie niet meedoet, is tegen of heeft het niet begrepen'. De omgekeerde wereld dus. Ik respecteer ieders seksuele geaardheid, maar zou ook bedanken voor dit pandemonium van vooral politiek correct exhibitionisme.

Michel van Straten Ridderkerk

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden