brieven
Indrukwekkend
Wim Boevink, hulde, waardering en dank voor het artikel 'Strijder tegen het vergeten' over Jules Schelvis (de Verdieping, 5 april). U geeft hem daarin een indrukwekkend, fijnzinnig en terecht eerbetoon.
Aart Jan de Geus Groningen
undefined
Aangrijpend
Zo overtrokken als het eerbetoon aan Johan Cruijff vorige week was, zo ingetogen en aangrijpend is de wijze waarop Wim Boevink Jules Schelvis herdenkt. In het verslag van Boevink herken ik Trouw weer.
J. van den Akker Harkstede
undefined
Ik zal Tinkebell missen
Op de opiniepagina van 5 april stond een pleidooi om Thierry Baudet via een lezersreferendum uit de krant te weren. Ik ben het in alle opzichten met Baudet oneens, maar hij zorgt in ieder geval voor de nodige opschudding, ook in zijn bijdragen voor het Filosofisch Elftal. Alhoewel hij wel steeds over dezelfde onderwerpen praat. Dat kán voor Trouw reden zijn om de samenwerking op te zeggen. Tot mijn verbijstering blijkt dat, op dezelfde pagina, het geval te zijn met Tinkebell. Het verwijt aan Tinkebell is dat zij geen schrijver is, maar een kunstenaar. Beste redactie van Trouw, jullie wisten toch dat je met Tinkebell een maatschappelijk betrokken kunstenaar in huis haalde? Lieve Tinkebell, ik heb zeer genoten van je columns. Je hebt in je eentje een geheel nieuw genre gecreëerd. Ik zal je heel erg missen.
Willem Vroege Rijswijk
undefined
Frisse blik
Voor mij was het ook een verrassing dat Tinkebell haar stem mocht laten horen. Een prettige verrassing. Ze is inderdaad kunstenaar, maar haar oorspronkelijke, frisse kijk hebben we hard nodig. Ik vind het een prettig eigenzinnig geluid. Zij is niet bang. Laten we zuinig zijn op mensen die niet bang zijn.
Elsa de Groot 's Hertogenbosch
undefined
Kokervisie
Wat een goed besluit om eindelijk te stoppen met de columnist Tinkebell. Haar kokervisie en gebrek aan humor en zelfrelativering waren voor mij al veel te lang een bron van ergernis, niet de onderwerpen waarover zij schreef.
J. van Kempen Wageningen
undefined
Belastingdienst
Ik ben het met professor Van Dijk eens dat burgers de vrijheid moeten houden schriftelijk met de belastingdienst te communiceren (Trouw, 5 april). Er is nog een andere reden waarom die weg open moet blijven. Naar mijn mening is de digitale weg (nog ) niet betrouwbaar genoeg. Dagelijks lezen wij over gigantische inbraken in het net. Is het niet erg onbetrouwbaar om alle data in één systeem op te slaan? Ik wil daarom geen financiële gegevens op mijn computer hebben en ook geen bankbetalingen digitaal doen. De schriftelijke weg is gericht op het individu en niet massaal. Big brother komt veel te dichtbij.
Han Mul Rotterdam
undefined
Digitale dictatuur
Ik ben blij met de argumentatie van professor Van Dijk. Alleen is mijns inziens niet de fiscus de hoofdschuldige, maar de overheid, die die digitale dictatuur zo goed vond voor de ficus. Laat de Tweede Kamer nu eens hardop en duidelijk schuld belijden en dat dwaze besluit terugdraaien. Ik ben bejaard, maar niet dement of hulpbehoevend. Invullen zou voor mij wellicht gemakkelijker zijn dan protesteren. Maar ik heb nu eenmaal een gloeiende hekel aan dictatuur.
Hans van den Brink Nijmegen
undefined
Ik schaam me diep
Hoe durven wij over een maand op 4 en 5 mei te herdenken en te vieren, terwijl overlevers van de huidige oorlogen, armoede en ellende geweerd worden via constructies die indruisen tegen internationale afspraken? Of geldt mededogen uitsluitend wanneer onze luxemanier van leven niet in het geding komt? Ik schaam me diep.
Berdie Beekes Apeldoorn
undefined