Brieven

Jolande Sap (1)
Geen spijt op GroenLinks gestemd te hebben. Jolande Sap verdiende steun. En wat betreft het partijbestuur: wie een kuil graaft voor een ander...

Annie Vis Amsterdam

Jolande Sap (2)
Nu GroenLinks moet proberen weer op adem te komen, vraag ik me af waar je als teleurgestelde kiezer van GL terecht zou kunnen. Welke partij maakt er nu serieus werk van 'vrede, gerechtigheid en heelheid van de schepping'? Is dit de kans voor het CDA om zijn 'C' en zijn keuze voor het 'radicale midden' te laten zien? Ik hoop het van harte!

Thea van der Werf-Feenstra Hattem

Jolande Sap (3)
"Wantrouw partijen die het woord duurzaamheid vol in de mond nemen en dit concept koste wat kost door willen drukken", vindt Ephimenco de belangrijkste les die uit het opstappen van Jolande Sap moet worden getrokken (Trouw, 6 oktober). Die conclusie deel ik niet: GroenLinks heeft een toekomstgericht partijprogramma, door vriend en ook door vijand geprezen, waarin inderdaad duurzaamheid gestalte krijgt. Maar in een wereld vol met oliejunks, moet je het feestje kennelijk niet komen verstoren. Liever: ogen dicht en met 130 kilometer over de snelweg. Ephimenco doopt zelf vaak zijn pen in gif als hij over GroenLinks schrijft. In anti-gif wil ik reageren: "Don't shoot the messenger!".

Sjon Kootwijk Heemskerk

Varkensflats
Leonie Breebaart vraag zich in haar wekelijkse column af wat er zo erg is aan varkensflats; mensen wonen immers toch ook in flats (Letter & Geest, 6 oktober). Maar Leonie, die mensen kunnen er ook nog uit, snap je? Als varkens dat ook konden, waren ze misschien wel net zo enthousiast over hoogbouw als jij.

John Hoeks Groningen

Rookpauze
In de jaren zeventig, toen elk kantoor nog blauw zag van de rook, had een van mijn kennissen een collega die elke dag een half uur eerder naar huis ging. Als dat tot protest leidde, zei hij steevast 'Ik heb meer uren gewerkt dan jullie, want ik rook niet'. Vervolgens was het stil. Hoewel wat ongebruikelijk, kan dit gedrag op mijn sympathie rekenen, net zoals dat van scheepsbouwer IHC Merwede die roken buiten de pauzes stevig wil beboeten (Trouw, 6 oktober). Al zou ik de scheepsbouwer adviseren na te denken over een origineel beloningsysteem dat roken ontmoedigt. Hoe ongebruikelijker, hoe beter.

Lianne de Vet Overveen

Kleinschalige scholen
De haren rezen mij te berge bij het lezen van de opiniebijdrage van Gerda Geerdink met haar kritiek op kleinschalig onderwijs (Podium, 5 oktober). Dergelijke preken die geen ruimte laten voor wat anders is en nieuw is, zijn echt niet meer van deze tijd. Laat ouders voelen wat bij hen en bij hun kinderen past! En daar hun schoolkeuze op baseren. Dat is een basisrecht van ouders en daar zijn zij over het algemeen prima zelf toe in staat.

Deirdre Knol Doetinchem

Oude mensen wassen
Televisiemaker Maxim Hartman vertelt in de Tien Geboden dat hij deze zomer een taakstraf heeft gekregen, 'honderdveertig uur oude mensen wassen of zo, en een boete van tweeduizend euro' (de Verdieping, 6 oktober). Oud zijn en gewassen moeten worden is zo privé dat dat alleen dient te gebeuren door mensen die voor verzorging hebben gekozen en niet door ene meneer Hartman die daar zo respectloos over praat. Dat vind ik walgelijk. Ik kan alleen maar hopen dat rechters op een dag zullen inzien dat je oude mensen niet zomaar door Jan en alleman kunt laten wassen alsof het oude lorren zijn.

Vlasta de Groot-Piskora Zaltbommel

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden