Brieven

Passion klonk als een klok
'The Passion' was inderdaad een moedige poging om de kern van het christendom over te brengen. Vooral het lied 'Geef mij nu je angst, ik geef je er hoop voor terug / Geef mij nu de nacht, ik geef je de morgen terug' klonk als een klok. Geen Bach, wel zanger Syb. Ga zo door EO!

Hannie Piket-Schuller Dordrecht

Von der Dunk
VVD- en CDA-Statenleden in Noord-Holland vinden dat Von der Dunk zijn lezing maar ergens anders moet houden (Trouw, 23 april). Het past volgens hen niet om bij een herdenking van een verzetsheld uit de oorlog de PVV-opvattingen ter discussie te stellen. Want de PVV voelt zich dan aangevallen. En het CDA en de VVD willen liever kiezerswinst dan discussie. Ik vind dit heel verontrustend, ik wil niet in zo'n land wonen, waar verschillende meningen niet mogelijk zijn.

Ruth Post Groningen

Max van der Stoel
In grote lijnen ben ik het eens met het artikel over Max van der Stoel (Trouw, 26 april). Wat echter ontbreekt, is dat de heer Van der Stoel zich destijds door het kabinet-Kok heeft laten misbruiken inzake het ernstige probleem rond Zorreguieta, lid van het vuile oorlogsregime-Videla. Het misbruik heeft er mede toe geleid dat Máxima nog steeds ongehinderd de loftrompet kan steken over haar vader: hij deed zijn best in een verkeerd regime.

Geert de Wit gemeenteraadslid te Sint-Michielsgestel

Onderwijskwaliteit
De afgelopen weken is er weer veel te doen geweest over de kwaliteit van het onderwijs in Nederland. De onderwijsdeskundigen, de managers, de VO-raad, de inspectie en zelfs het ministerie weten niet precies waardoor de kwaliteit almaar achteruitgaat.

Misschien is het een idee om het eens te vragen aan mensen die het misschien wel kunnen weten, namelijk de leerkrachten. En dan met name aan hen die nu al meer dan 25 jaar voor de klas staan.

J.Ravensberg Utrecht

Hypocrisie
Een prima column van James Kennedy (Trouw, 23 april); ik was het roerend met hem eens. Ik denk dat hetzelfde geldt voor hypocrisie, welke ondeugd christenen ook stelselmatig wordt aangewreven. Mijn standaardreactie tegen degenen die daarmee aan komen zetten, is dat er buiten de kerk minstens zoveel hypocrieten rondlopen. Het enige verschil met kerkgangers is (als het goed is) dat die zich tenminste bewust zijn van het feit dat ze zondaar zijn, en dat ze Iemands hulp en vergeving nodig hebben.

Petra Koopmans Venray

Vuittontas
Dat mevrouw Plesner gewoon een tas van Louis Vuitton mag afbeelden in haar schilderij lijkt me logisch, ondanks de bezwaren die Vuitton daartegen heeft en de uitspraak van de voorzieningenrechter, die vermoedelijk een kleine black-out heeft gehad. Wie tassen ontwerpt en maakt met het doel deze te verkopen, kan er geen bezwaar tegen hebben dat deze in de openbare ruimte verschijnen. Dat geldt evenzeer voor talloze andere producten. Wat overal voor iedereen zichtbaar is, dus ook voor kunstenaars, mag mijns inziens ook door die kunstenaars gebruikt worden in hun werken. Als dat niet zo was zou zo ongeveer tegen alles wat wordt afgebeeld of beschreven, bezwaar gemaakt kunnen worden.

Léon Vrins Zeist

Zelfstandig met begeleiding
De schrik slaat me om het hart na het lezen van het interview met Greet Prins (de Verdieping, 22 april). Ook mijn zoon heeft een lichte verstandelijke beperking en woont zelfstandig met begeleiding. Gelukkig kan dit zo en hoeft hij niet gaan wonen in een instelling, waar ook kosten aan verbonden zijn. Hij betaalt zijn eigen huur en woonlasten en werkt daarvoor via de sociale werkplaats. Die professionele begeleiding is echt nodig en gaat boven de begeleiding door ouders en anderen.

Juist deze mensen die zich op 'dun ijs' bevinden, wat hun zelfstandigheid betreft kunnen niet worden overgelaten aan goedwillenden zonder opleiding en ervaring in het begeleiden van hen, die op het eerste gezicht heel zelfstandig en zelfredzaam overkomen, maar bij even verder kijken toch door dat ijs zakken met alle gevolgen van dien.

Janny Boer Harderwijk

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden