Brieven

Slachtoffers van Demjanjuk
Het eerste wat ik opsla in Trouw is het klein verslag van Wim Boevink. Ik word erdoor geraakt, ontroerd en het verslag haakt zich in me vast. Ik neem het vaak de hele dag met me mee. Voor mij zijn de verhalen rond de slachtoffers van Demjanjuk levende geschiedenis geworden. Door zijn verslagen zijn deze mensen niet dood, niet vergeten.

Anja de Vries Gouda

Risico van kernenergie
Het leek tot voor kort of de veiligheid er in het debat over kernenergie niet meer toe doet. Alleen economische en milieuargumenten werden gehoord. Dat geen enkele verzekeringsmaatschappij ongevallen met kernenergiecentrales wil/kan verzekeren, betekent dat we dit risico gezamenlijk als Nederlanders dragen. Verder is ons land zo dichtbevolkt dat bij een kernramp een groot deel onbewoonbaar zou kunnen worden. Gaan we dan allemaal emigreren? Dan moet toch wel een flinke meerderheid van ons volk instemmen met nieuwe kerncentrales! Een referendum is dus zeer op zijn plaats.

L.F. Schotte Schiedam

Liefde is sterk als de dood
In het verhaal over de serie 'A'dam-E.V.A.' (Trouw, 30 maart) staat als onderschrift bij de foto: 'liefde is sterker dan de dood'.

De vergelijking gaat terug op het bijbelse Hooglied. Daarin horen we dat liefde sterk is als de dood (Hooglied 8:6). Niet sterker dus, maar even sterk. Liefde is even onweerstaanbaar als de dood. Tegen geen van beide krachten kunnen wij mensen op.

Henk Vreekamp Epe

Minister Wallis de Vries
Kan Sanne Wallis de Vries niet ook eens minister Schippers nadoen ? Zie de foto van Sanne Wallis de Vries als Beatrix op pagina 4 naast die van minister Schippers op pagina 5 van Trouw, 30 maart.

M. Meester Alphen aan den Rijn

Cricketfinale
In het artikel over de cricketwedstrijd tussen India en Pakistan staat aan het einde dat de finale plaatsvindt in de Indiase hoofdstad Mumbai. New Delhi is de hoofdstad, Mumbai is wel het economische hart van India.

Anand Kaper Apeldoorn

EPD ligt al jaren bij huisarts
Meestal kan ik mij goed vinden in het hoofdredactioneel commentaar, maar het commentaar op de afkeuring door de Eerste Kamer van de EPD-wetgeving vind ik overtrokken. De uitvoerbaarheid van de wet roept te veel vragen op. Terwijl de oplossing van het mogelijke probleem (kennisachterstand bij medici en apothekers) niet wordt gegarandeerd, creëert de wet nieuwe problemen. Kortom, een schijnoplossing door slechte wetgeving, die de Eerste Kamer niet kan laten passeren. Dat al jaren vooruit wordt gelopen op de uitvoering van een nog niet aangenomen wet komt voor rekening van de belastingbetaler. En het EPD? Dat ligt niet 'in de prullenbak'; het bestaat al jaren en ligt gewoon bij de huisarts, waar het thuishoort.

Bert Prang Leiderdorp

Betrokken én scherp
Ik wil hierbij mijn waardering uitspreken voor Sylvain Ephimenco als columnist. In zijn recente columns over de protesten en de politieke onrust in de Arabische landen toont Ephimenco steeds een grote betrokkenheid bij het menselijk leed, terwijl hij tegelijkertijd een scherp oog houdt voor de achterliggende processen die veel minder zwart-wit zijn. Hij durft bijvoorbeeld ook aan de orde te stellen dat veel inwoners uit Tunesië en andere landen liever de wijk ne-men naar Lampedusa dan de verantwoordelijkheid te nemen voor verbetering van hun lot in eigen land.

Hans Casteleijn Nootdorp (ZH)

Geen pollenvrije lucht
Het artikel 'Lekker picknicken? Even de pollenkalender checken' (Trouw, 30 maart) begint met aperte nonsens. Hoezo pollenvrije lucht eind maart? Op allergieradar.nl is te lezen dat op 17 januari, vrij laat dit jaar vanwege de lage temperatuur, hazelaars volop in bloei stonden. Deze struiken beginnen vaak al rond Kerst te bloeien, gevolgd door de al even allergene elzen in februari. Dit artikel doet velen, die al meer dan een maand de oorlog die hooikoorts heet, in hun lijf ondervinden, de tranen in de ogen schieten.

Henk Vedder Assen

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden