Brieven

Patiënt, cliënt of zorgvrager?
In het Verdiepingsstuk over de pgb-fraude (4 december) is sprake van cliënten of patiënten en zorgaan- bieders. In de opleidingen voor maatschappelijke zorg wordt de term 'zorgvrager' gebruikt als goede tegenhanger voor cliënt en patiënt.

Ria Janssen Tollebeek

Grensrechter (1)
In Trouw (5 december) veel aandacht voor de doodslag op een grensrechter van de Almeerse SC Buitenboys. Laten ze in de sportkantines eens praten over de volgende eenvoudige mindset: de scheidsrechter heeft altijd gelijk, ook als die dat niet heeft. En op de betaalde velden laten de zogenaamde grote jongens dat aan iedereen zien!

Johan Langelaar Reeuwijk

Grensrechter (2)
Niet alleen de voetbalwereld is geschokt na het doodtrappen van een grensrechter, heel Nederland. Levenslang geven, gaat niet. Maar er moet iets gebeuren. De ouders zullen zich meer met hun voetballende kroost moeten bemoeien.

Jan Leideman Zoetermeer

Lugubere foto's
Lezer Henk Groenenveld (Brieven, 4 december) vindt het plaatsen van gruwelijke foto's in de krant terecht, omdat het 'soms nodig is een nieuwsfeit hard binnen te laten komen'. Ik geloof daar niet zo in. We weten immers best wat er aan gruwelijks gebeurt in de wereld. Daar zijn lugubere foto's niet voor nodig.

Joke Roenhorst-Jansen Warnsveld

Advertenties Poot (1)
Ik waardeer de advertenties van de heer Poot over de Chipsholzaak in tegenstelling tot de briefschrijvers van gisteren juist wel. Omdat de rechterlijke uitspraak in deze zaak mij behoorlijk omstreden lijkt en wellicht zelfs de fundamenten van onze rechtspraak aantast.

Ik realiseer me eens te meer dat we blij mogen zijn dat we in Nederland leven, waar vrijheid van pers en meningsuiting bestaat en zoiets als een publiekelijk verweerschrift mogelijk is. Dus meneer Poot, van mij mag u doorgaan.

Petra Koopmans Venray

Advertenties Poot (2)
Als een man van 88 (!) veel geld en tijd investeert in het naar buiten brengen van zijn visie in de Chipsholgate, staat voor mij één ding vast: hij doet dat niet uit zelfverrijking, hij doet dat uit overtuiging. Mooi dat Trouw Poot een kans biedt. De meeste lezers zijn immers zelf in staat een oordeel te vormen.

Frank van Meerendonk Oisterwijk

Amarantis
Voor de bestuurlijke elite komen er steeds minder regels, en zelfs op de naleving daarvan wordt steeds minder toegezien, zoals de bestuurlijke puinzooi bij Amarantis duidelijk illustreert (Trouw, 4 december). Wat een contrast met de medewerkers van de thuiszorg die zich voor elke halve minuut werk moeten verantwoorden. Het is de bestuurlijke elite die de 'onderlaag' van de samenleving aan steeds strengere regels wil onderwerpen, maar zichzelf, voor het eigen handelen nauwelijks nog wenst te verantwoorden.

Ruud Moors Utrecht

Apple-reclame
In de Verdieping (4 december) een halve pagina aandacht voor de nieuwe iPad Mini. Maar er bestaan toch al langer kleinere tablets, zoals van Google, Samsung en Amazon, die misschien zelfs goedkoper zijn. Het lijkt me iets te veel reclame voor Apple. Maar misschien ben ik de enig overgebleven Nederlander die nog tevreden is met een gewone laptop, een simpele e-reader en een mobiele telefoon waarmee je slechts kunt bellen en sms'en.

Lisette Eindhoven Monster

Breken met de kerk
Ikzelf behoor tot de 50-plussers die volgens Monique Samuel (Letter&Geest, 1 december) "massaal hebben gebroken met de kerk, niet meer geloven in één politiek verhaal en dit hebben voorgeleefd aan hun kinderen". Een rake constatering, alleen iets te kort door de bocht. Ik ken veel generatiegenoten die warmlopen voor haar pleidooi. Alleen ontmoet je die voornamelijk binnen kerkelijke bewegingen waar niet per se dezelfde opvattingen worden gedeeld, maar wel gemeenschap wordt ervaren. Met respect en nederigheid kan ruimte worden gemaakt voor een nieuwe kerkgedaante. Dit vergt alleen ommekeer én bovennatuurlijke liefde bij alle betrokkenen.

Pien van den Boorn-Reitsma Wehl

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden