brieven

Schouten

In zijn column maakt Rob Schouten gewag van de kritiek van lezers op zijn uiterlijk. De foto is wat mij betreft prima. Het jasje en shirt zijn gaaf. De spijkerbroek ook, heel pittig geheel dus en de bril zit bij nadere inspectie niet ín zijn mond maar er wat tegenaan. Zijn haren zijn van hemzelf en hij mag er van mij mee doen wat hij wil. Willen de critici dan een kort permanentje?

Joke Roenhorst-Jansen Warnsveld

undefined

Exit Van Rijn

Opnieuw een debat, het zoveelste, in de Tweede Kamer over het persoonsgebonden budget. Staatssecretaris Van Rijn beloofde keer op keer dat het nu goed zou komen met de uitbetaling. Nee, dus. Duizenden pgb-houders en hun zorgverleners zitten met hun handen in het haar. Mensen die niet zonder hulp kunnen, dreigen hun hulpverleners te moeten gaan missen omdat zij al maanden geen of te weinig geld ontvangen van de Sociale Verzekerings Bank. De toezeggingen van Van Rijn zijn, om met Jaap Burger te spreken 'Scheten in een netje'. Als de Kamer zichzelf nog serieus neemt, is er maar één uitweg: exit Van Rijn!

Nico van der Kolk Hilversum

undefined

Media-aandacht 1

150 vliegtuigpassagiers, blanke Europeanen. Hun reisdoel bekend. Lichamen worden zo mogelijk geborgen. Rouw, klokken luiden, kaarsen branden. Er komt afscheid, en een graf. En: onbekend aantal Middellandse Zee-bootvluchtelingen. Uit Syrië, Irak, Somalië. Ongewisse reis. De zee of het vissersnet werd hun graf. Verspreid verdriet. Familie blijft altijd in onzekerheid. Er is een naamloos graf, ver weg. Zie ook het verschil in media-aandacht.

Elza van Staaveren Koog a/d Zaan

undefined

Media-aandacht 2

Het is afschuwelijk, het neerstorten van het vliegtuig in de Franse Alpen. Het kan ook niemand ontgaan als men Trouw in handen heeft, zowel op de voorpagina als op pagina 5 en 6. Ook afschuwelijk is, wat ik in een klein berichtje aantref op pagina 14: 400 meisjes en vrouwen ontvoerd door Boko Haram. 100 mensen gedood en van een brug gegooid. Kan niemand iets doen aan deze onmenselijke terreur?

Jikky Grashuis Oldekerk

undefined

Vluchtelingen

Het is maar moeilijk te verteren voor de VVD, dat er jaarlijks duizenden vluchtelingen verdrinken. Het is een uitspraak van de heer Azmani, woordvoerder van de VVD-fractie in de Tweede Kamer. De hypocrisie druipt ervanaf, omdat iedereen op zijn klompen aanvoelt dat het hier helemaal niet om gaat bij de VVD. Wat de VVD wil is de grenzen sluiten voor mensen die op de vlucht zijn voor oorlogsgeweld en in Europa bescherming zoeken. Zou het de VVD ontgaan dat deze mensen zonder onze hulp hulpeloos en reddeloos zijn?

Wat jammer dat de VVD het niet alleen voor het zeggen heeft!

Rinus van der Molen Purmerend

undefined

Falen

De top van ING en ABNAmro krijgt een forse bonus (Trouw, 21 maart). Wanneer hebben zij eindelijk genoeg? Werknemers die ontslagen worden, en dat is meestal zéér onvrijwillig, worden door het UWV fijntjes gewezen op hun rechten én vooral hun plichten. Vanaf dat moment zijn zij verdachten, want potentiële fraudeurs die misbruik maken van een 'riante' uitkering. Hoe anders gaat het bij de bestuurders van banken die een rol speelden bij de wereldwijde financiële crisis. Zijn zij verantwoordelijk gesteld? Waarom heeft de politiek de salarissen van bankiers in de onderhandelingen over het voortbestaan van deze instellingen niet aan banden gelegd? Dat was toch hét moment om te laten zien dat de bevolking dit gedrag niet accepteert? Of zijn de banken te belangrijk voor de carrière van uitgerangeerde politici? Hebben ze misschien een gemeenschappelijk belang: het verdoezelen van hun eigen falen?

Theo van Emden Den Haag

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden