brieven

Isinbajeva en respect
De Russische polsstokhoogspringster Elena Isinbajeva is boos dat de Zweedse atlete Emma Green-Tregaro haar nagels lakte in de kleuren van de regenboog (Sport, 16 agustus). De actie lijkt me een mooie steunbetuiging aan de Russische homogemeenschap en een treffend protest tegen de omstreden anti-homowet. Mevrouw Isinbajeva vindt dat bezoekers de wetten van het gastland moeten respecteren. Ze vergeet dat respect voor mensen ver boven die wetten uittorent.

Jan Draaijer Aalten

Prins Friso
Het is waarachtig te hopen dat Prins Friso in zijn graf te Lage Vuursche datgene vindt wat hij zijn hele leven zocht, namelijk rust en vrede. En dat dat graf een plek zal zijn voor zijn gezin en verdere familie om te bezoeken.

Willem Vizee Tiel

Een VVD-oplossing
Het kabinet houdt vast aan een extra bezuiniging van 6 miljard euro. Woordvoerders in de Tweede Kamer zijn er als de kippen bij om hun mening daarover te geven. Het meest geschokt ben ik door de 'oplossing' van Helma Neppérus van de VVD. Er moet hervormd worden, vooral bij Sociale Zaken en Volksgezondheid, omdat daar het meeste geld wordt uitgegeven. Mevrouw Neppérus kan beter eens kijken naar de miljarden die de staat jaarlijks misloopt via de door haar partij heilig verklaarde hypotheekrenteaftrek. Dat is een bezuiniging die in VVD-kringen, maar ook binnen CDA en PVV, hard aankomt. De crisis raakt iedereen en het is asociaal om dan alleen of vooral de kwetsbaren in de samenleving op te zadelen met de gevolgen.

Klaas van der Veen Hoofddorp

Spreekkamer

De patiënt kan dan wel inbreng hebben, stelt voormalig huisarts Hetty van Dijk (Opinie, 15 augustus 2013), het is dan ook nog zaak om je dokter te bereiken voor een gesprek. Een huisarts benaderen lukt meestal nog wel, maar bij een medisch specialist is dat erg lastig tot onmogelijk. Veel vragen en discussiepunten komen namelijk niet bij je op tijdens het spreekuur, maar pas als je weer thuis bent. Als je dan belt, moet je een nieuwe afspraak maken. Een belafspraak 'mag' niet. Mailen of Skypen? Ze hebben het mij nooit aangeboden.

Noks Nauta Delft

Verstandelijke beperking

Onze 42- jarige dochter woont al bijna 30 jaar in twee verschillende grote instellingen. Daar is niets mis mee, mits het begeleidingsteam goed op elkaar is afgestemd. Je doet de meeste mensen met een verstandelijke beperking tekort als je hen eindeloos thuis houdt. Zij heeft in de afgelopen jaren heel veel bijgeleerd, wat ons thuis niet gelukt was. Nu ligt ze in een ziekenhuis in Assen, waar er heel goed voor haar gezorgd wordt en waar haar begeleidsters haar regelmatig opzoeken, zelfs in hun vrije tijd. Mijn dochter en al haar lotgenoten hebben geen verstandelijke handicap, maar een verstandelijke beperking.

T.G. van Doorn - Wapenaar Borger

Flevoland is geen Arizona
De Flevolanders zijn blijkbaar van mening dat hun provincie gelijkenis vertoont met de Noord-amerikaanse staat Arizona. Dit gaat wellicht op voor de ruimte per inwoner, maar dan houdt iedere gelijkenis op. Flevoland kan zich beter vergelijken met een redelijk vlakke landbouwstaat als Kansas of Nebraska. Arizona bestaat voor het grootste gedeelte uit woestijn en hooggebergte. Einde gelijkenis.

Peter Krouwel Melissant

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden